Sök

Halmstads handelsförening delade ut stipendier till studenter

Tre studenter från Högskolans ingenjörsprogram har fått ta emot 20 000 kronor var från Janne Richardssons stiftelse. Stipendierna, som belönar utmärkta kunskaper i de ingenjörsvetenskapliga grunderna, delades ut av Halmstads handelsförening för fjärde gången.

”Vi har fantastiska studenter, och årets stipendiemottagare är alla goda ambassadörer för Högskolan i Halmstad och för ingenjörsvetenskaperna.”

Hans Löfgren, universitetslektor i maskinteknik

Stipendierna delas i år ut till tre studenter som alla studerar sitt andra år på Högskolan:

  • Stipendiet i programmering tilldelas Casper Henningsson, programmet Dataingenjör
  • Stipendiet i statik/mekanik tilldelas Ellen Wester, programmet Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation
  • Stipendiet i tillämpad fysik tilldelas Viktor Ivansson, Byggingenjörsprogrammet

– Fabrikör Janne Richardssons stipendier är viktiga för Högskolans ingenjörsstudenter. Det är en påminnelse om att bra resultat lönar sig. Vi har fantastiska studenter, och årets stipendiemottagare är alla goda ambassadörer för Högskolan i Halmstad och för ingenjörsvetenskaperna, säger Hans Löfgren, universitetslektor i maskinteknik.

Tre finklädda personer med blommor och diplom. Fotografi.

Ett teknikintresse som förenar

De tre studenterna som nu har fått ta emot stipendierna förenas av ett gemensamt intresse för teknik.

– Ända sedan jag var barn har jag haft ett intresse av att skapa och uppfinna nya saker, vilket har lett mig dit jag är i dag. Jag skulle beskriva mig som en konstnärlig person med ett intresse för matematik och teknik. Jag valde en ingenjörsutbildning för att jag vill jobba med att utveckla tekniska, hållbara lösningar, skriver Ellen Wester i sin stipendieansökan.

Hållbarhet är en fråga som driver även Viktor Ivansson:

– Jag har valt att studera till ingenjör för att jag vill hitta smidiga lösningar på problem och bidra till utvecklingen inom byggbranschen med hänsyn till miljö- och energiaspekter. I framtiden vill jag arbeta med konstruktion och byggteknik, och även hållbart byggande och en hållbar byggprocess. Det är kritiskt för att byggsektorn ska bidra till ett effektivt och miljövänligt samhälle.

Casper Henningsson valde att plugga till ingenjör på grund av sin nyfikenhet:

­– Det finns en glädje i att få lösa problem. Det ger en riktig energikick.

Text: Christa Amnell
Bild: Hans Löfgren

Årets stipendiater

Programmering

Casper Henningsson, Dataingenjör

Motivering: Casper Henningsson studerar till dataingenjör och har i kursen Programmering utmärkt sig som kursetta. Han är analytiskt lagd och en mycket duktig programmerare. Med ingenjörer som han kommer företag lyckas utveckla avancerad teknik i stark internationell konkurrens.

Statik/Mekanik

Ellen Wester, Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation

Motivering: Ellen Wester studerar till civilingenjör i maskinteknik och har i kursen Mekanik – Statik utmärkt sig som kursetta. Ellen har ett reflekterande lugn och en fin förmåga till abstrakta tankegångar. Hon kommer med all sannolikhet bli en stor tillgång i framtidens teknikutveckling i vilket företag hon än väljer att arbeta vid.

Tillämpad fysik

Viktor Ivansson, Byggingenjörsprogrammet

Motivering: Viktor Ivansson studerar till byggingenjör och har i kursen Tillämpad fysik utmärkt sig genom att uppvisa såväl bred som djup förståelse för ingenjörsaspekter inom termodynamik, strömningslära och värmeöverföring. Viktor har stor förmåga att ta till sig teorier och att lösa fysikaliska problem.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt