Sök

Högskolan i Halmstad släpper poddkurs om AI

I dag lanserar Högskolan i Halmstad en poddbaserad kurs om AI (artificiell intelligens). Målgruppen är främst yrkesverksamma inom digital tjänsteutveckling, till exempel UX-designer och utvecklare, som vill lära sig mer om AI som designmaterial. Men kursen är även intressant för privatpersoner som vill förstå vad AI är, hur den kan användas och dess etiska aspekter.

”Vi ett stort behov av att konkretisera begreppet AI och skära igenom ’hypen’ som råder kring ämnet.”

Pontus Wärnestål, docent i informatik

– Vi vill göra kunskap om AI tillgänglig på ett enkelt sätt och bidra till ett livslångt lärande. Högskolan i Halmstad ska som lärosäte vara relevant för människor under hela det yrkesverksamma livet, inte bara under studietiden. Dessutom ser vi ett stort behov av att konkretisera begreppet AI och skära igenom ”hypen” som råder kring ämnet, säger Pontus Wärnestål, docent i informatik och projektledare för projektet DAP (Digital Design and Artificial Intelligence Podcast) inom vilket poddsändningen har producerats.

12 avsnitt – från grunderna om AI till applikationsområden och etik

Podden heter Human-Centered Machine Learning och består av 12 avsnitt av varierande längd, de flesta runt 40 minuter. De första avsnitten reder ut grundbegreppen inom AI, därefter beskrivs hur AI kan användas för design av tjänster. Exempel ges på hur AI som designmetod kan appliceras inom områdena hälsoinnovation samt smarta städer och samhällen, vilka är Högskolan i Halmstads två profilområden. Podden avslutas med en etisk och samhällelig reflektion kring AI. Poddsändningen är på engelska och varje avsnitt bygger på en dialog mellan två eller tre experter.

Man i med hörlurar sitter framför en mikrofon och ett mixerbord

Pontus Wärnestål, docent i informatik vid Akademin för informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad, under inspelningen av podden Human-Centered Machine Learning.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt