Innovationskonferensen
Innovationskonferensen är ett årligt återkommande event, arrangerad växelvis av Högskolans två fokusområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen.
.jpg)
Innovationskonferensen – Högskolan i Halmstads årliga innovationskonferens
Är du nyfiken på vad Högskolan i Halmstad kan bidra med som forsknings- och samverkanspart inom Hälsoinnovation? Årets innovationskonferens arrangeras på campus 28 september av fokusområde Hälsoinnovation. Deltagande vid konferensen är kostnadsfritt.
Konferensdagen är indelad i två delar som fokuserar på fokusområdets två olika inriktningar, Informationsdriven vård och Movement4Health. Inriktningarna bidrar på olika sätt till hälso- och sjukvårdens omställning till en god och nära vård. Som besökare väljer du vilken del som passar dig bäst och under lunchen kan du besöka någon av våra innovations- och samverkansarenor.
Program för Innovationskonferensen 2022
Informationsdriven vård
Informationsdriven vård handlar om att analysera och dra slutsatser från data från vården och från patienter för att få en faktabaserad helhetsbild av vården, från individ- till systemperspektiv. Med sådan information kan vårdpersonal och ledning fatta mer välgrundade beslut, vilket bidrar till att vården blir säkrare och mer effektiv, samt leder till ett större värde för patienten.
Movement4Health
Movement4Health handlar om hur deltagande inom fysisk aktivitet, träning och idrott kan bidra till att främja människors hälsa, öka förmåga att prestera inom olika verksamheter samt förebygga och behandla sjukdom. Med sådan kunskap kan strategier och program för att främja god följsamhet för deltagande inom fysisk aktivitet, träning och idrott utvecklas, implementeras och utvärderas.
Innovationsarenor
Hälsolabbet
Hälsolabbet är en dynamisk labb- och lärmiljö där teori och tillämpning integreras genom färdighetsträning och simulering i verksamhetsbaserade miljöer. Hälsolabbet erbjuder rum, koncept och teknik för utformning och prövning av framtidens arbetssätt. I Hälsolabbet finns:
- Miljöer och utrustning för vetenskapligt grundad simulering, övning och färdighetsträning.
- Verksamhet för innovationsarbete genom tillämpad forskning, samhällsforskning och hälsoforskning.
- Forum där nya idéer möter kompetens och erfarenhet för överföring av forskningsresultat till nya metoder och förhållningssätt.
Hälsolabbet är ett samlingsnamn för fyra labbmiljöer, samtliga utformade och utrustade för att möta såväl ämnesspecifik som tvärdisciplinär verksamhet: Beteendevetarlabbet, Kliniskt träningscentrum (KTC), Medielabbet samt Lägenheten/Hälsans hem.
Leap for Life
Leap for Life är ett innovationscentrum för informationsdriven vård – en plats för vårdvärldens pionjärer. Med Leap for Life samlar vi aktörer för att samarbeta, driva innovation och fungera som en motor för förändring inom vården – regionalt, nationellt och internationellt.
Leap for Life samlar det nödvändiga ekosystem av kompetenser – vårdutveckling, näringslivsutveckling och forskning – för att tillsammans driva Hallands unika satsning på informationsdriven vård.
Läs mer om Leap for Life Länk till annan webbplats.
Ryberglaboratoriet
Rydberglaboratoriet är ett tvärvetenskapligt laboratorium och samverkansarena vid Högskolan i Halmstad. Forskningen vid laboratoriet omfattar naturvetenskap, tillhörande tekniska vetenskaper och matematik. Rydberglaboratoriet är Högskolans största och mest väletablerade labb och innovationsarena, och består av en rad mindre laboratorier.
Läs mer om Rydberglaboratoriet
Rörelselabbet /Human Movement Lab
Här utförs forskning och utbildning kring fysiologin och biomekaniken bakom fysisk träning. Fokus ligger på mätning av träningskapacitet och rörelsemekanik, från ovana motionärer med underliggande kroniska sjukdomar till elitidrottare. Avancerad teknik används för att mäta uthållighet, styrka, kraft, flexibilitet, antropometri, muskelaktivering, vibration, kinematik och kinetik.
Miljöbiologilabbet
I Bioanalyslabbet kan du genomföra ett brett spektrum av biologiska och kemiska analyser, som används vid biomedicinska och miljövetenskapliga analyser. Exempelvis, för den biomedicinska forskningen görs blodanalyser för att undersöka pro- och antiinflammatoriska markörer genom ELISA- och Luminexanalyser.