Sök

Demokratisoppa: Konspirationsteorier

Konspirationsteorier har länge funnits runt oss men med teknikens möjligheter får de spridning snabbare än någonsin tidigare, jorden runt. I spåren av Covid-19 har många teorier lagts fram om hur viruset uppstod och vaccinens effekter, inte sällan är dessa teorier direkt eller indirekt kopplade till andra äldre konspirationsteorier. Tillsammans med Den globala skolan, Folkuniversitetet och Europa Direkt Halland bjuder Ideas, Högskolan i Halmstad, in till ett föredrag, en demokratisoppa om konspirationsteorier med Kent Werne, journalist, författare och föreläsare i sin bok Konspirationsfeber.

I tider av kris verkar det som många söker svar på varför saker händer i konspirationer, detta gör vårt samhälle sårbart och vi riskerar att få konsekvenser i verkligheten. För att stärka demokratin och vår motståndskraft behöver vi därför kunskaper om varför folk tror på konspirationer, hur de uppstår och vilka följder de kan få, detta är inte minst viktigt när vi inte bara har en pandemi utan även krig i vårt närområde och ett kommande riksdagsval.

Kent Werne, journalist, författare och föreläsare, aktuell med boken Konspirationsfeber föreläser om konspirationsteorier i dagens demokratisoppa, ett lunchföredrag för studenter, verksamma inom utbildningssektorn och intresserad allmänhet.

Samtalet genomfördes för publik på plats och digitalt: Den 25 april 2022

Om demokratisoppan

Ta del av föredraget på plats på Högskolan i Halmstad eller digitalt. Fri entré. De 50 första som anmäler sig för att delta på plats bjuds på soppa!

man i mörk skjorta, glasögon och kort hår

Kent Werne. Bild: Anna Dvrnik

När: 25 april 2022 kl 12.00-13.00

Soppan, för de som anmält sig för detta, serveras 11.30.

Var: Högskolan i Halmstad, hus S, sal S1002.

Demokratisoppa om konspirationsteorier är ett samarbete mellan Universitets- och högskolerådet och Den globala skolan, Folkuniversitetet, Europa direkt Halland samt Ideas vid Högskolan i Halmstad.

Mer information

Om Kent Werne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om Den globala skolan, en del av Universitets- och högskolerådet (UHR) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Anmäl dig här

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 22 april klockan 12.00.

Välkommen!

logotyper för universitets- och högskolerådet, folkuniversitetet, Europa direkt Halland och Högskolan i Halmstad

uppdaterad

Kontakt

Dela

Vill du ha nyheter från Ideas?

Kontakt

  • event@hh.se