Anmälan 1/2
Högskolan i Halmstad, Region Halland och Hallands kommuner arrangerar tillsammans en återkommande seminarieserie som bidrar till att skapa förståelse för hur informationsdriven vård kan bidra till svensk hälso- och sjukvård och vård och omsorg, samt att redogöra för hur kunskapsläget ser ut. Seminarieserien är till för dig som är intresserad av området och arbetar som chef, verksamhetsutvecklare eller forskare.
Hur påverkas patientsäkerhet av användningen av AI-lösningar i vården?
Implementering och användandet av artificiell intelligens (AI) inom hälso- och sjukvård samt vård och omsorg spås öka inom de kommande åren. Samtidigt finns det frågetecken kring hur användandet av AI påverkar patientsäkerhet. Seminariet belyser dessa frågor samt forsknings-case som berör AI och patientsäkerhet. Presentationerna ges på engelska.
Talare
- Carl Macrae, professor i organisationsbeteende och psykologi vid Nottingham University Business School, gästprofessor i mänskliga faktorer och digital säkerhet vid Högskolan i Halmstad
- Elin Siira, postdoktor i hälsoinnovation vid Högskolan i Halmstad
- Daniel Tyskbo, biträdande universitetslektor i hälsoinnovation vid Högskolan i Halmstad
- Anastacia Simonchic, Product Innovation Manager på Visiba Care
Tid: 08.00–09.30
Seminarierna sker digitalt via Zoom och är kostnadsfria. En länk skickas ut dagen före seminariet.
Vad är informationsdriven vård?
Informationsdriven vård handlar kort sagt om hur vi använder data och information i vården. För att kunna komma vidare i detta banbrytande och utforskande arbetet behöver vi skapa plattformar där vi kan dela det nuvarande kunskapsläget med varandra, få inspiration och syn på pågående projekt och initiativ, hitta nya samarbetspartners och kunna diskutera utmaningar man stöter på längs vägen.