Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-10-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

EU-FoU nätverksmöte i Halmstad 3—4 oktober 2018

Den 3–4 oktober 2018 arrangeras ett EU-FoU nätverksmöte på Högskolan i Halmstad. Du har här en unik möjlighet att själv påverka vilka teman som ska tas upp.

Anmälningstiden har nu passerats och det är ca 80 anmälda till träffen. Programmet är fortfarande preliminärt (se länk) men kommer att innehålla följande punkter. Tips och synpunkter på frågor att ta upp, vem som kan ansvara osv. tas fortfarande emot.

 • Horizon Europe (FP9), slutfasen för H2020,
 • Mobilitet (MSCA, relocation service)
 • EU-FoU-nätverkets framtid
 • Professionsutveckling för forskningsadministratörer

Förslag på workshoppar

Workshoppar kommer att anordnas på följande teman. Fundera gärna igenom vad du kan bidra med (frågor, inlägg, osv.) så att workshopparna kan bli riktigt givande!

 • EU-stadgan
 • Nya etikkrav i EU projekt
 • Best practice vid ansökningar (här behövs en moderator, och någon som förbereder frågor m.m.)
 • Best practice vid projektgenomförande / koordinering
 • Revision av EU projekt
 • Ekonomi-frågor H2020 del 2: Other direct costs
 • Avtalsfrågor: Frågor om GA och CA, och om exportkontroll

Extra workshoppar

För de som har lust till ytterligare möten, så finns lokaler bokade innan mötet på förmiddagen den 3/10, samt efter mötet eftermiddagen den 4/10, dock utan moderering.

 • En extra ekonomi-workshop med öppen agenda anordnas den 4/10
  kl. 13-15 (16). Ta med dina frågor! För information kontakta Anna Eriksson KaU

Sociala aktiviteter

Mötet är från lunch till lunch. De som anmält sig till en tur till Mjellby konstmuseum på förmiddagen den 3/10 får separat information om detaljer. En guidad tur till några av Högskolan i Halmstads labb och samverkansarenor ordnas efter mötet på eftermiddagen den 3/10, för de som önskar. Detta blir strax innan den middag och underhållning som ordnas på onsdagskvällen med bra möjligheter till nätverkande.

Här kan du se det slutgiltiga programmet.PDF (pdf, 416.3 kB)

Frågor?

Kontakta Lars Ola Nilsson, forskningsrådgivare vid Högskolan i Halmstad: 070-872 23 41, lars.ola.nilsson@hh.se

Praktisk information

Sista anmälningsdag: den 17/9. Andra-chansen-anmälningar görs snarast till Lars Ola Nilsson, Högskolan i Halmstad, dock senast den 26/9.

Kostnad för deltagandet: 950 kronor per person. Betalning till: Högskolan i Halmstad, Bankgiro 5328-2414, ange betalningen med referens 920045 och ditt namn.

Boende bokas av respektive deltagare.

Boka din resa till Halmstad i god tid! I synnerhet om du tar flyg. Platserna brukar snabbt ta slut.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 17 september klockan 23.59.

Hitta till möteslokalen: gå in genom huvudingången, till höger om 22-våningshuset Trade Center, vid Café Framkanten. Gå genom hela glasgången och ut till byggnaden på andra sidan. Fortsätt rakt fram, ca 50 meter, och gå in i den röda tegelbyggnaden, hus R. Gå upp på fjärde våningen och till höger. Där hittar du möteslokalen R4129.

Sidan uppdaterad 2018-10-26