Sök

Deltagarnas syn på saken

Är det för sent att lära sig nya saker? Hur kan ens möjligheter påverkas av kompetensutveckling? Ta del av berättelser från några projektdeltagare i Kompa Halland om hur de ser på saken – hur de menar att de alltid kan bli bättre och nyttan med att lära sig nya saker.

Johan Höglund, projektledare

Amanda Karlsson, event manager

Agneta Regnér, entreprenör


Bild på Agneta, deltagare i projektet

– Jag gillar att utvecklas, utmanas och lära mig nya saker. Det blir ett win win-koncept när jag omsätter ny kunskap i praktiken och på så sätt utvecklar min verksamhet.

Genom utbildningarna i projektet har Agneta lärt sig nå ut med digital marknadsföring, arbeta i Excel och utveckla caféets meny och äppelförädling. Dessutom har hon skapat många nya kontakter som lett till spännande framtidsplaner och nya samarbetsformer.

Urban Holm, business area manager

Person står framför en specialtillverkad begravningsbil

– Det som driver mig att utvecklas är ren nyfikenhet men även behovet av att lära mig nya saker. Jag växer av att kompetensutveckla mig och det ger mig fler verktyg att arbeta med, både i arbetet och privat.

Projektets utbildningar har gjort att kompetensutveckling hamnat högre upp på Urbans prioriteringslista och han har tagit vara på tiden genom att utvecklas och lära sig nya saker.

Marie Havemose, ledarskapscoach

Bild på Agneta, deltagare i projektet

– Jag har alltid drivits av nyfikenhet att lära mig nytt och fylla på min kunskapsbank med nya infallsvinklar. Vanligast är att jag letar upp böcker, artiklar i tidningar eller läser nyhetsbrev som väcker viljan att veta mer.

Marie har genom projektet fått ny kunskap på flera olika plan. Utöver kunskap och energi så har Kompa Halland möjliggjort att knyta nya kontakter. Hon ser möjligheten till kostnadsfri kompetensutveckling som en gåva, värt tiden hon lagt ned flera gånger om.

Vad är ditt nästa steg?

Har du fått mersmak och vill lära dig mer eller kanske helt byta inriktning i arbetslivet? Möjligheterna för dig att utvecklas är många och organisationerna som tillsammans driver projektet Kompa Halland kan erbjuda dig olika utvecklingsmöjligheter. Här är vad vi erbjuder:

Högskolan i Halmstad kan du läsa fristående kurser som är särskilt anpassade för dig som vill plugga samtidigt som du arbetar. Högskolan erbjuder även studie- och yrkesvägledning för dig som önskar hjälp med ditt nästa steg.
Se ordinarie kursutbud Öppnas i nytt fönster.
Ta kontakt med studie- och yrkesvägledare

TEK Kompetens erbjuder flera olika utbildningar för medlemsföretag och deras anställda.
Se utbildningsutbud för medlemmar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunerna i Halland arrangerar olika vuxenutbildningar och erbjuder även studie- och yrkesvägledning. Besök din kommuns webbsida eller vuxhalland för mer information.
www.vuxhalland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt