Sök

Ny spelplan för framtidens handel

Våra shoppingvanor ändras och i framtiden kommer vi handla på helt andra sätt än vad vi gör i dag. System kommer ta hand om registreringar och olika verktyg kommer det göra det möjligt att handla i samband med att vi gör annat eller när butiken är stängd. Den här inspirationsföreläsningen tar dig in i framtidens handelsmönster och avslöjar knepen du bör ta till redan nu för att hänga med kunden in i nya miljöer.

Kyldisk med daligvaror

Shopper automation och digital tvilling

Begreppet ”shopper automation” känner du kanske igen ifrån matbutikernas självscanning – hur uppgifter flyttas över till kunden vid shopping. Med många olika knep kan du skapa möjligheter för dina kunder att shoppa när butiken är stängd, eller efter kundens individuella behov. I Korea har man kommit långt med just den här utvecklingen. Med hjälp av QR-koder kan försäljningen utvecklas och under föreläsningen kommer du få många exempel på just hur.

En annan framtidsspaning är den ”digitala tvillingen”. En digital miljö som kompletterar den fysiska och som kan ta din affär till nya höjder eller andra miljöer. Vore det inte häftigt att kunna arrangera företagsbesök utan närvaro eller kunna simulera verkligheten för kunden? Vi kommer snegla på digitaliseringens möjligheter och vad AI kan göra din affärsutveckling. Hur du kan flytta miljöerna till kunden är något som tekniken kan hjälpa dig med.

Utöver att prata om kundernas nya beteendemönster och behov så kommer du även under den här inspirationsföreläsningen att få veta mer om ökat värdeskapande. Hur du kan få kunden att få ut mer värde av den tjänst eller produkt som du säljer. Nyfikenhet, kreativitet och viljan att tänka i nya banor ringas in som framgångsfaktorer för att hänga med in i framtidens handel.

Datum: 14 januari 2021
Tid: 8.30–9.30
Plats: Digitalt via Zoom (möteslänk skickas via e-post till anmälda)

Föreläsningen är kostnadsfri.

Föreläsare

Torben Svane, Högskolan i Halmstad

Torben Svane arbetar som universitetslektor på Högskolan i Halmstad. Hans expertis är inom IT- och affärsutveckling och han har en gedigen erfarenhet från undervisning internationellt, såsom i Kina och Korea. Torben har bland annat utvecklat ett av IKEA:s etiska kvalitetssystem och har själv drivit flera företag under de senaste åren.

Läs mer om Torben Svane Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Kompa Hallands utbud

Inspirationsföreläsningen ingår i projektet Kompa Halland, som med kompetensutvecklingsinsatser stöttar företag och dess anställda att möta framtidens behov samt mildra effekterna som uppstått med coronakrisen. Denna föreläsning öppnar upp för företag, som ännu inte är med i projektet att ta del av vad projektet har att erbjuda. Föreläsningen riktar sig särskilt till handeln och företag inom näringslivet i Halland.

Anmäl dig här!

Tyvärr kan du inte längre anmäla dig till inspirationsföreläsningen.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt

Relaterat

Företag som är med i projektet anmäler deltagare via kursplattformen:
Kompa Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.