Sök

Designstudio hälsa/smarta samhällen, våren 2020

Voysify

Skärmbild över världskarta med vissa länder utmarkerade med sina flaggor.

Varberg Energi

Smart mobiltelefon mot en svart bakgrund, på skärmen visas en app för Varbergs kallbadhus.

Chattbot för studentsupport

Illustration av robot och en pratbubbla mot blå bakgrund.

Verksamhetsstödet på Högskolan i Halmstad erbjuder i dag stöd till studenter via flera supportavdelningar, men studenterna har svårt att förstå vilken avdelning de ska vända sig till med vilka frågor. För att lösa problemet har vi tagit fram en AI-baserad chattbot som kan svara på studenters frågor, förstå deras problem och guida dem till rätt supportavdelning.

Projektdeltagare: Erika Börjesson, Fredrik Trulsson, Jenny Eliasson, Tewolde Melles och Zephyr Crabtree.

4 Healthy Growth

Logotyp för 4 Healthy Growth mot en grön bakgrund.

Projektet grundar sig i identifieringen och förebyggandet av barnfetma genom mätverktyget 4 Healthy Growth som möjliggör vägning och mätning i hemmet. Design­gruppens uppgift har varit att designa en applikation som på ett etiskt och pedagogiskt vis förmedlar information och åtgärder gällande barns tillväxtkurva till appens brukare.

Projektdeltagare: Erik Johansson, Oliver Rosberg, Ludvig Ståhl, Alex Johnsson, Catrin Mattson och Ronny Sabo.

Medborgardialog

Halmstads kommuns stadsvapen mot mörkblå bakgrund.

I detta projekt arbetade vi för Halmstads kommun för att utöka invånardialogen inom kommunen. Vårt uppdrag var att ge förslag på eller utveckla en metod/ett verktyg för att på ett enkelt sätt få veta vad invånarna tycker i en specifik fråga. Eftersom detta är ett brett samhällsproblem valde vi att designa en mobiltjänst för målgruppen unga vuxna där de enkelt kan följa och tycka till om projekt.

Projektdeltagare: Emilia Björk Roth, Emanuel Dahlgren, Amela Mujasevic, Frida Palmqvist och Erik Bach Rishede.

Lifesify

En person i läkarkläder håller upp stetoskop, virtuella hälsorelaterade symboler visas.

Uppgiften var att skapa en förbättrad version av företagets plattform som inbjuder till interaktivitet. Den ska också göra användar­resan enkel att förstå och tydliggöra fördelarna och vinsterna med motivational design och gamification som nyckeln till en djupare insikt om användarens diagnos och utmaning, samt skapa ett ökat välmående för användaren.

Projektdeltagare: Karl Larsson, Jesper Zander, Tim Börjesson, Nicholas Andersson, Kayleigh Bishop Källberg och Daniel Chamoun.

Patterns of daily occupations

Smart mobiltelefon mot svart bakgrund, på skärmen syns en app med olika symboler.

PDO är en applikation som möjliggör aktivitetsloggning i hälsofrämjande syfte. Genom automatisering och implementering av skräddarsydda funktioner samt en graf ger applikationen användaren möjlighet till rehabilitering genom reflektion över vardagsmönster.

Projektdeltagare: Emma Bengtsson, Jakob Wisborg, Jurgen Hasuka, Maria Sjöström och Natalie Janzen.

Gains N Greens

Logotyp för Gains & Greens.

Vi har skapat en tjänst för direkt handel av lokalodlade produkter mellan producenter och konsumenter utan mellanhänder. Tjänsten är avsedd att samla lokal­producerade produkter på en plats för att det ska bli lättare för konsumenter att välja lokalt odlade produkter när de ska handla.

Projektdeltagare: Andreas Dahlman, Hampus Fredriksson, Moa Gottschalk, Lisa Hedbys och Sofia Heikkilä Svensson.

uppdaterad

Kontakt

Dela