Sök

Exempel på samarbeten med våra studenter

Varje år bidrar tusentals studenter från Högskolan i Halmstad till utveckling inom näringslivet såväl som offentlig och ideell sektor. Se filmer där studenter berättar om sina projekt- och examensarbeten ute på arbetsplatser.

Samarbete med Volvo

I sitt examensarbete fick studenterna Martin och Robin på programmet Mekatronikingenjör gå in i ett projekt med Volvo. Uppdraget var att förbättra ett styrsystem för lastbilar, så att de kan klara tyngre last. Exjobbet på Volvo betyder mycket för studenterna och det har gett Martin och Robin en god bild av vad de vill göra i framtiden.

Samarbete med Futufarm

I en sommarkurs på FabLab gjorde Idriz och tre klasskompisar som läste till utvecklingsingenjör ett projektarbete tillsammans med företaget Futufarm.

Det handlade om att odla hållbart, direkt i vatten i stället för i jord så kallad hydroponisk odling. Studenterna tog fram ett helt koncept med flytande kolonilotter på Nissan.

Samarbete med Länsstyrelsen

Länsstyrelsen i Halland är en av de samverkansparter som har upptäckt vad kompetensen hos våra studenter kan tillföra. Språkvetaren Matilda Mared fick gå direkt in i ett skarpt projekt med information om alkohol och droger.

Samarbete med BK Astrio

Studenten Oscar Carlson som läste programmet Psykologi – inriktning idrott och motion tycker att det är viktigt att få testa sina kunskaper i skarpt läge. Han gjorde ett projektarbete på fotbollsklubben BK Astrio och det har gett Oscar en framtid som kanslichef.

uppdaterad

Kontakt

Dela