Sök

Framtidens mobilitetscentrum (FMC)

Framtidens mobilitetscentrum (Future Mobility Center, FMC) vid Högskolan i Halmstad är ett nytt initiativ för öppen innovation med fokus på akademisk spetsforskning och ett tvärvetenskapligt samskapande inom mobilitetsrelaterade tjänster. Detta är avsett att erbjuda en värdefull alternativ innovationsmetod, jämfört med traditionell utveckling inom ett företag.

Om FMC

Framtidens mobilitetscentrum, FMC, fokuserar på mobilitetsrelaterade tjänster utvecklade i samarbete mellan akademi och industri. Syftet med FMC är att samla alla nödvändiga funktioner för toppmodern innovation, forskning och utveckling på en gemensam arena.

Att leda världen till hållbarhet och livskvalitet genom smarta mobilitetslösningar.

FMC produkter

Kontakta FMC

Industripartners inom transportsektorn kan genom ett medlemskap i FMC direkt sponsra centrumets verksamhet. Medlemmarna erbjuds möjlighet att påverka FMC:s funktioner och inriktning, vilket naturligtvis är särskilt viktigt i detta tidiga skede.
FMC nyheter och event

Inga kommande nyheter eller händelser just nu. Återkom gärna!

Tidigare event

Future Mobility Center Launch Event

12 April, 2019

Dome of Visions, Göteborg

Evenemanget samlade företag, organisationer och institutioner som arbetar inom transportsektorn. FMC:s vision och syfte presenterades samt information om produkter under utveckling.

– FMC:s lanseringsevent var verkligen framgångsrikt. Mer än 30 mobilitetsrelaterade organisationer deltog och visade ett stort intresse för det här nya konceptet. Det överträffade alla våra förväntningar! Jag är väldigt glad och ser fram emot att börja samarbeta med den här kraftfulla nya öppna innovationsgemenskapen , säger Richard Bunk, ansvarig för Framtidens mobilitetscentrum (Future Mobility Center, FMC).

En man som presenterar i ett rum fullt av människor. Foto.

Representanter från över 30 företag och organisationer samlades vid lanseringseventet av FMC den 12 april 2019 i Göteborg.

A collage of logotypes from companies and organisations. Illustration.

Företag och organisationer som deltog vid lanseringseventet för FMC.

uppdaterad

Kontakt

Dela