Finansiering av utlandsstudier

Det blir ofta dyrare att studera utomlands än att studera i Sverige. Men låt inte din skrala studentekonomi stoppa dig! Du kan ansöka om studiemedel och stipendier för att finansiera din utlandsvistelse.

Studiemedel vid utlandsstudier

Precis som i Sverige får du som student stå för ditt uppehälle och resor samt kostnader för till exempel studiematerial, försäkringar och studentföreningar när du studerar utomlands. Se till att du kan finansiera din utlandsvistelse innan du åker.

Stipendier vid utlandsstudier

Ett stipendium kan täcka dina extrakostnader och är ett utmärkt sätt att finansiera utlandsstudierna. Här kan du läsa mer om stipendier från Erasmus och få tips på andra stipendier.

Tips på andra stipendier

Det finns gott om kompletterande stipendier och du kan själv söka fram en hel del information om olika stipendier via internet på egen hand.

Kontrollera fonden noga

Utbudet av stipendiedatabaser och stipendiehandböcker växer hela tiden men tänk på att alltid kontrollera med fonden ifråga så att uppgifterna är aktuella och att fonden fortfarande existerar innan du börjar med din stipendieansökan.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt