Utexpo 2020 – digital examensmässa

I år genomförs Högskolans traditionsenliga examensmässa för första gången digitalt. Välkommen att ta del av innovation och inspiration för en hållbar framtid!

Digital stipendieutdelning

I samband med avslutningsveckan delas det varje år ut en rad olika stipendier till Högskolans studenter. I år sker utdelningen digitalt.

Stipendieutdelning 2020

”Jag kan lova dig att du blir imponerad, inspirerad och intresserad, så varmt välkommen till Utexpo!”

Stephen Hwang, rektor

Utexpo har funnits i mer än 30 år och är en av Högskolans äldsta traditioner och något som engagerar studenter, personal, anhöriga och uppdragsgivare. Efter månader av förberedelser visar Högskolans studenter upp sina examensprojekt, smarta idéer och kreativa lösningar – i år digitalt.

0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ERXMb5ueZIg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Möt årets Utexporåd

Utexporådet var i princip färdigt med planeringen för årets mässa när regeringens rekommendationer om distansundervisning med anledning av covid-19 infördes och mässan beslutades bli digital. Utmaningen har lärt rådets medlemmar mycket.

– Det var när tentorna blev inställda och vi inte längre kunde vara på Högskolan som tanken kom att det här kanske inte hinner lägga sig före mässan, säger rådsmedlemmen Ida Bengtsson.

Först var det osäkert hur det skulle bli. Rådet skissade på flera olika scenarier som kunde bli aktuella. Sedan kom beslutet från högskoleledningen om att mässan skulle bli helt och hållet digital.

– Först blev jag lite besviken och visste inte hur vi skulle göra, men sen var det bara att ladda om och göra det bästa av den här situationen, säger ordförande Hanna Felixson.

Digital katalog och videoklipp

Utexpo presenteras i år som en digital katalog och som videoklipp på webben, där studenterna får presentera sina projekt.

– Tanken med videoklippen är att det ska vara lite som att möta någon i en monter. I en monter går du inte in på detaljer utan tar det i stora drag, säger rådsmedlemmen Oskar Edlert.

Rådsmedlemmarna har trots de uppkomna utmaningarna uppskattat upplevelsen. De har vuxit med uppgiften och ser värdet i att ha varit med och styrt upp ett stort projekt.

– Det är mycket nytt, men vi har gjort allt som vi har kunnat för att det ska bli bra, säger Hanna Felixson.

Fyra personer som står bredvid varandra. Fotografi.

I år axlas ansvaret av ordförande Hanna Felixson tillsammans med Johan Olsson, Ida Bengtsson och Oskar Edlert, som alla läser sitt första år på Utvecklingsingenjörsprogrammet.

En hög med kataloger som det står "Utexpo" på.

Sofia Possfelt är årets Utexpoalumn

Sofia Possfelt tog examen från Utvecklingsingenjörsprogrammet förra året. I år har hon utnämnts till årets Utexpoalumn. Hon ser ett stort värde i mässan. 

– Den är väldigt bra! Utexpo skapar ett mål för studenter och ett forum där de får visa vad de har jobbat med under året, säger hon. 

Hon vill också uppmana de studenter som nu tar examen och som idag ställer ut sina examensarbeten att njuta:

– Livet handlar inte bara om studier. Mottot på Utvecklingsingenjörsprogrammet är: "Låt inte studierna förstöra studietiden!". Med det sagt hoppas jag ni njuter av er examensdag! Det här är belöningen för hårt arbete. Och lycka till i framtiden!

Porträtt av en leende person med studentmössa. Fotografi

Sofia Possfelt tog examen från Utvecklingsingenjörsprogrammet år 2019.

Examensprojekt 2020

Här hittar du filmade presentationer av studenternas examensprojekt, sorterade efter program. Om du vill komma i kontakt med studenterna kan du skicka e-post till deras programansvariga.

Byggingenjörsprogrammet

Civilingenjör i datateknik

Dataingenjör

Elektroingenjör

Energiingenjör – förnyelsebar energi

IT-forensik och informationssäkerhet

Maskiningenjörsprogrammet

Master in Network Forensics

Mekatronikingenjör

Miljövetenskapligt program

Utvecklingsingenjörsprogrammet

uppdaterad

2020-06-05

Kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt