Sök

Utexpo 2021 – digital examensmässa

Förra året genomfördes Högskolans traditionsenliga examensmässa digitalt. Välkommen att ta del av innovation och inspiration för en hållbar framtid!

Digital stipendieutdelning

I samband med avslutningsveckan delas det varje år ut en rad olika stipendier till Högskolans studenter.

Se alla stipendiater

Utexpo, som har funnits i snart 40 år, är en av Högskolans äldsta traditioner och något som engagerar studenter, personal, anhöriga och uppdragsgivare. Efter månader av förberedelser visar Högskolans studenter upp sina examensprojekt, smarta idéer och kreativa lösningar – digitalt.

”Genom sin kunskap, sin nyfikenhet och sin imponerande framåtanda är våra studenter viktiga komponenter i att skapa positiv samhällsförändring och en hållbar framtid.”

Stephen Hwang, rektor

Möt årets Utexporåd

Årets Utexporåd består av sex studenter från Utvecklingsingenjörsprogrammet: Tilda Annervi, Hanna Felixson, Alex Elfstrand, Emma Hallgren, Ida Bengtsson och Ludvig Eberhardt. De började planeringen för Utexpo i januari och visste redan från början att mässan skulle hållas online, vilket har underlättat deras planering:

– Det har varit väldigt skönt, eftersom vi kunnat fokusera på att mässan kommer vara just digital, säger Utexporådets ordförande Tilda Annervi.

Precis som förra året presenteras Utexpo med en digital katalog och tillhörande videoklipp online, där studenterna berättar om sina examensprojekt. Nytt för i år är att stipendieutdelningen livesänds, vilket Utexporådet hoppas att studenterna ska uppskatta. I år har studenterna också möjlighet att inkludera sina kontaktuppgifter, något som rådet ser som viktigt:

– Det ska finnas en chans att skapa nya kontakter, precis som på en vanlig mässa, säger Hanna Felixson.

Utexporådet tycker att det varit ett roligt och omväxlande arbete och ser fram emot årets mässa:

– Det ska bli spännande att se allas pitchar och inspireras av årets examensarbeten, säger Ida Bengtsson.

En grup personer som sitter i en trappa.

I år axlas ansvaret av ordförande Tilda Annervi tillsammans med Hanna Felixson, Alex Elfstrand, Emma Hallgren, Ida Bengtsson och Ludvig Eberhardt.

En hög med kataloger som det står "Utexpo" på.

Linnea Sjödin är årets Utexpoalumn

Årets Utexpoalumn heter Linnea Sjödin. Linnea, som tog examen från Utvecklingsingenjörsprogrammet år 2016, känner sig stolt och glad över utmärkelsen och blir glad när hon tänker tillbaka på sin tid på Högskolan i Halmstad:

– Jag har väldigt fina minnen från tiden i Halmstad och från Utexpo. Mässor är givande, även om de nu måste arrangeras digitalt. De är verkligen en bra mötesplats och en möjlighet att knyta nya kontakter, säger hon.

När Linnea var med på Utexpo ställde hon och hennes partner Jonathan Ahlqvist ut projektet SafeSense, ett säkerhetssystem med mål att stoppa manipulation av alkohollås för att minska antalet alkoholrelaterade olyckor i trafiken. Linnea tar med sig mycket från examensarbetet än idag:

– Jag har fortfarande kontakt med min uppdragsgivare och levererar ingenjörskonsulter till dem genom mitt nuvarande jobb, säger hon.

"Ta en stund och andas ut och var glada och stolta över att ni har tagit er igenom er utbildning och inte minst att ni hållit motivationen uppe under ett helt år på distans. Det är verkligen beundransvärt!"

Linnea Sjödin, årets Utexpoalumn

Linnea tycker det är imponerande att årets studenter har lyckats genomföra sina studier på distans och vill ge dem en ordentlig klapp på axeln:

– Ta en stund och andas ut och var glada och stolta över att ni har tagit er igenom er utbildning och inte minst att ni hållit motivationen uppe under ett helt år på distans. Det är verkligen beundransvärt!

Oavsett vad avgångsstudenterna valt att ställa in siktet på vill Linnea skicka med några sista ord:

– Våga gå din egen väg och börja med något där du känner att du kan leverera, samla erfarenhet och bygga självförtroende. Välj en bra arbetsgivare, chef och team före bolag, produkt eller tjänst. Det tror jag alltid man tjänar på, inte minst i början av karriären!

Porträtt av en leende person med studentmössa. Fotografi

Linnea Sjödin tog examen från Utvecklingsingenjörsprogrammet år 2016.

Examensprojekt 2021

Här hittar du filmade presentationer av studenternas examensprojekt, sorterade efter program.

Byggingenjörsprogrammet

Civilingenjör i datateknik

Dataingenjör

Elektroingenjör

Energiingenjör – förnyelsebar energi

IT-forensik och informationssäkerhet

Maskiningenjörsprogrammet

Master in Network Forensics

Mekatronikingenjör

Utvecklingsingenjörsprogrammet

Civilingenjör i intelligenta system

uppdaterad

Kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt