Sök

Stipendieutdelning 2021

Stipendier och priser delas ut även i år, men digitalt i stället för som traditionen bjuder, på Utexpomässan eller vid särskilda stipendieutdelningar.

”Våga gå din egen väg och börja med något där du känner att du kan leverera, samla erfarenhet och bygga självförtroende.”

Linnea Sjödin, årets Utexpoalumn och alumn från Utvecklingsingenjörsprogrammet

Varje år brukar det i samband med examenstider fullkomligen regna pengar och priser över Högskolans studenter. Det är allt från stipendier från Lektor Sten Fåhrés minnesfond, där den största prissumman är på 100 000 kronor, utmärkelser för bästa projekt eller examensarbete på så gott som alla ingenjörsprogram och naturvetenskapliga program, till stipendiet ”Till Georgis minne” som delas ut till särskilt framstående matematikstudenter.

Bästa pitch

Utexporådet delar vanligtvis ut pris för bästa monter. I år utser de i stället bästa pitchfilm.

Motivering

Vinnaren av årets bästa pitch för Utexpo 2021 går till ett examensarbete som med en väl bearbetad och unik pitch presenterar resultatet av examensarbetet på ett tydligt och inspirerande sätt.

Studenterna visar tydligt sitt engagemang för projektet, och med ett kreativt framförande som sticker ut från mängden fångade de Utexpo-rådets intresse.

Utan tvekan en säljande pitch!

Årets bästa pitch går till:

Sandra Bårdén och Emelie Källander, Utvecklingsingenjörsprogrammet, för projektet ”Locovore”.

Statyett i form av en glödlampa på plakett mot diffus bakgrund. Foto

Förutom ära, diplom och stipendium får pristagarna på Utexpo denna statyett, framtagen av Fab Lab på Högskolan.

Tre personer som håller upp diplom och blommor. Fotografi.

Hanna Holmqvist, grundlärare åk F–3, Ema Krcic, civilingenjör i datateknik, och Matilda Krohn, Byggingenjörprogrammet.

Vårdförbundet Hallands stipendium

Mottagarna av Vårdförbundet Hallands stipendium för bästa kandidatuppsats är Josefin Karlsson och Linda Karlsson för projektet ”Användning av handskar i slutenvården”

Motivering

Detta examensarbete går i linje med Vårdförbundets inriktningsmål för sund arbetsmiljö, där vikten ligger i att arbeta för en långsiktig och hållbar arbetsmiljö. Grundläggande i sjuksköterskans profession är att ha god kunskap om säkerhetsföreskrifter för att främja god omvårdnad. Uppsatsen belyser att möta sjukvårdpersonalens utmaning att arbeta på ett hälsosäkrande och främjande sätt. Man utgår från personalens vanor och rutiner på arbetsplatsen och sätter traditioner i kontrast gentemot vad som är önskvärt för god omvårdnad. Uppsatsen är mångfasetterad då den inte bara handlar om användningen av handskar utan även patientens upplevelse när de används.

uppdaterad

Kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt