Ny webbplats för studenter

I dag, den 26 februari, lanserar Högskolan en ny webbplats för dig som student. På nya studentwebben har vi samlat all information du behöver och tack vare vår förbättrade sökfunktion ska du enkelt kunna hitta det du söker.

Att samla all studentinformation har länge varit ett önskemål eftersom många studenter har upplevt det svårt att hitta relevant information på Högskolans tidigare webbplats. Dock kommer allt kursmaterial fortfarande att finnas i lärplattformen Blackboard. 

– Vi hoppas och tror att studenterna ska se detta som en stor förbättring. Sökfunktionen på studentwebben kommer till exempel inte att visa sökträffar från externwebben utan vara helt fokuserad på studentinformation, säger Emely Niemi Jonsson, studentkommunikatör på Högskolan och projektledare för studentwebben.

Inloggningstjänster på gång

Just nu finns det bara statisk information på hh.se/student, men tanken är att det inom kort också ska finnas inloggningstjänster för personanpassning av innehållet, som schemavisning till exempel.

– Utvecklingen kommer att sätta i gång direkt och under våren kommer vi att ta hjälp av studenter för att få reda på vilka behov som finns. Målet är att nästa version ska kunna lanseras inför höstterminen 2019, säger Emely Niemi Jonsson.

Sök eller filtrera efter kategori

Fokus ligger på sök men om du hellre vill navigera dig fram kan du klicka på ”Innehåll A–Ö” under sökrutan på startsidan. Här hittar du ämnen sorterade i bokstavsordning plus en filtreringsfunktion där du kan välja vilken kategori du är intresserad av och på så sätt hitta det du letar efter.

Vi har också gjort det enklare att hitta till studentkalendern, personalsök, studentnyheter och andra verktyg som du behöver för att klara studierna. Till dessa finns det direktlänkar under sökrutan respektive i sidhuvudet.

Tyck till om Högskolans nya studentwebb!

Har du tankar eller återkoppling om vår nya studentwebb? Hör av dig till oss via formuläret nedan, vi vill veta vad du tycker!Ange din e-postadress om du vill ha svar på ditt meddelande

Publicerad

2019-02-26

kontakt

Dela