Ansök senast 15 februari om du vill plugga utomlands i höst

Varje år tar många av Högskolans studenter chansen att plugga utomlands. De kommer tillbaka till Halmstad med nya erfarenheter och en upplevelse för livet. Vill du bli en av dem i höst? Sista dag att ansöka är den 15 februari.

Högskolan har många utbytesavtal med intressanta partnerlärosäten i hela världen som du kan söka till. Vi följer givetvis den aktuella situationen i framför allt Kina och är medvetna om att det kan ske snabba förändringar gällande våra partnerlärosäten där och i närliggande länder. Med anledning av det kan det vara enklare för dig att titta på lärosäten i Europa just den här ansökningsperioden.

”Jag ångrar mig inte en sekund”

Porträtt av en ung, leende kvinna med solglasögon och svart klänning. I bakgrunden syns en ö i ett grönblått hav. Foto.

Fanny Ferdinandsson. Bild: Privat

”Det var mitt livs bästa beslut att åka på en utbytestermin. Jag ångrar mig inte en sekund och jag är oerhört tacksam för tiden utomlands. Om man till exempel är osäker och nervös inför att åka kan det vara bra att göra det tillsammans med en person som man känner sig trygg med och har kul tillsammans med – det gjorde jag”, berättar Fanny Ferdinandsson, som studerade en termin på Universitat de les Illes Balears i Palma på Mallorca, i sin reseberättelse.

”Tänk igenom dina val”

En blond ung kvinna med långt hår och solglasögon står framför en brun tegelvägg. Foto.

Julia Adamsson. Bild: Privat

Titta i din utbildningsplan så att det finns utrymme för utlandsstudier och kontakta eventuellt din programansvarig för att säkerställa att det du vill göra passar in i din utbildning.

”Mitt råd är att först tänka igenom vad du personligen vill få ut av din vistelse och sedan välja stad och universitet efter det. Jag fick ändra om mina kurser på plats, vilket var en stress för mig men det löste sig”, berättar Julia Adamsson, som också studerade på Universitat de les Illes Balears, i sin reseberättelse.

Ansökan stänger den 15 februari

Om du är sugen på att plugga utomlands under höstterminen 2020 behöver du ansöka senast den 15 februari. Tänk på att du behöver ha 60 godkända högskolepoäng och att du kan använda upp till 15 VG-poäng när du ansöker.

VG-poäng är poäng som du har samlat ihop när du har engagerat dig inom studentkårens verksamhet eller som studentambassadör och som ger dig ytterligare konkurrensfördel när du ansöker om utlandsstudier.

Kontakta gärna Högskolans internationella handläggare om du har frågor!

De första stegen i ansökningsprocessen

  1. Du ansöker först om att bli nominerad till det partnerlärosäte som du vill åka till. Det är denna ansökan som måste vara inne senast den 15 februari.
  2. Högskolan genomför sedan en meritvärdering av dina betyg.
  3. Om din nominering blir godkänd kan du officiellt ansöka om en utbytesplats direkt hos partnerlärosätet. Detta hjälper Högskolans internationella handläggare dig med.
  4. Ditt antagningsbesked skickas från partnerlärosätet och du har fått en plats!

Publicerad

2020-02-07

kontakt

Dela

Kontakt