Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-07-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Hur gör jag?

Kopiera

På skrivarna kan man kopiera dokument. Priset är samma för kopior som för utskrifter. Tänk på att inte välja färg om du inte vill ha det. Observera att du behöver ha minst 6 kr på ditt konto för att kunna kopiera.

Skriva ut

För att få ut din utskrift måste du logga in på skrivaren. Det gör du med ditt vanliga användarid och lösenord. Detta kan ske på valfri skrivare. Har du (i Halmstad) valt färgutskrift ska den hämtas ut på färgskrivaren på biblioteket.

Markera filnamnet för den utskrift du vill skriva ut i listan (den senaste ligger längst ned), och välj Print. Då skickas utskriften till skrivaren, och debitering sker.

Kom ihåg att logga ut från skrivaren när du valt alla utskrifter du vill ha utskrivna!

Du kan ta bort utskrifter ("Delete") utan att skriva ut. Då sker ingen debitering.

Om du inte hämtar den köade utskriften försvinner den efter omkring 12 timmar, utan att någon debitering sker.

Om du vill göra en färgutskrift, ändra papperets storlek eller orientering måste du ändra inställningarna på datorn. Detta gör du genom att välja "print..." i menyn "file" och sedan välja "properties" eller "preferences". Sedan är det bara att välja exempelvis färg om det var det som önskades och klicka på "OK" och sedan "print".

Skanna

Se anslag vid maskinen. Resultatet e-postas till din högskole-epostadress.

Felanmälan

Felanmälan görs via helpdesk - självbetjäninglänk till annan webbplats. "Fel på skrivare" eller "Toner slut".

Sidan uppdaterad 2013-07-29