Sök

Common Core

Common Core

Common Core behövs när samhället förändras

I framtiden kommer hälften av de studenter som pluggar just nu att ha jobb som inte finns i dag. Det är jobb som de själva är med och skapar. Framtidens jobb kommer att kräva bättre förståelse för relationen mellan människa, teknik och samhälle. Det är därför vi har tagit fram det unika konceptet Common Core, för att det utvecklar dig – både som människa och inom ditt framtida yrke och det i sin tur gör dig mer attraktiv och unik på arbetsmarknaden. Common Core ges nu inom tio utbildningar.

Tio pilotprogram

Common Core ges just nu på tio utbildningar:

I filmen ovan får du höra en alumn samt representanter från näringslivet och ett internationellt universitet berätta mer om Common Core.

I filmen ovan får du höra en nuvarande student berätta om Common Cores betydelse och nytta i utbildningen och inför framtiden.

Common core logotype

Vad är Common Core?

Common Core är ett mångvetenskapligt sätt att träna studenter i problemlösning över ämnesgränser, och i förmågan att såväl kommunicera som analysera samhällsutmaningar och hållbar utveckling. Detta gör vi med ett antal valbara kurser som bildar den gemensamma kärna i din utbildning som du delar med studenter från andra discipliner. Tillsammans läser ni kurser med fokus på utmaningarna i FN:s Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Tack vare denna samverkan blir du mer förberedd för en ständigt förändrad arbetsmarknad.

Vilken nytta har du av att läsa Common Core?

Det centrala i Common Core är just att du läser tillsammans med studenter från andra utbildningar än din egen. Du får träffa nya människor, lära, diskutera och vara kreativ ihop med personer som har en annan bakgrund än du själv och som du kanske inte hade träffat annars. Nätverket du skapar inom Common Core blir också värdefullt när du i ditt framtida yrkesliv ska knyta kontakter utanför ditt eget ämnesområde. Du får inte bara vänner för livet, utan även för arbetslivet.

Pil punktlista

Unikt i Sverige

Högskolan i Halmstad är hittills det enda lärosäte i Sverige som har Common Core, men världen över delar vi denna gemensamma kärna med välrenommerade universitet som Hong Kong University, Harvard University och New York University – för att nämna några. Det ger dig en fantastisk chans till att lära, ha roligt, knyta intressanta kontakter och bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Så här funkar det

Genom att välja en utbildning med Common Core får du möjligheten att läsa två unika kurser inom ämnen som du annars inte hade kunnat läsa inom ditt program. Du väljer själv kurser och läser dessa parallellt med din övriga utbildning under årskurs 2 och/eller årskurs 3, beroende på vilket program du går. Studietakten är 17 procent och innebär att du per vecka i snitt har sju Common Core-timmar till förfogande. I dagsläget finns totalt femton kurser i utbudet och fler är under utveckling.

Vad är nyttan för ...

... studenten

En grupp människor står i en ring och pratar

... Högskolan

Porträttbild på man i halvfigur bredvid illustration av surfplatta med hälsorelaterat innehåll på skärmen
  • Nya forskningsområden
  • Nya forskargrupper
  • Utveckla pedagogiken
  • Det innovationsdrivande lärosätet

... näringslivet

Porträttbild på man i halvfigur bredvid illustration av färgglada streckgubbar med tankebubblor ovanför sina huvuden

Mer info

Hör av dig till programchef Henrietta Nilson:

Telefon: 072-977 38 53

E-post: henrietta.nilson@hh.se