Sök

Innovation finns överallt omkring dig – kampanj HT23

Varför ska man välja att studera vid just Högskolan i Halmstad? Jo, för att vi är ett ungt och innovativt lärosäte som förbereder våra studenter för framtiden, genom utbildningar och forskning som är ledande på flera områden och sker i nära samverkan med arbetslivet.

På Högskolan i Halmstad möts olika perspektiv, vilket leder till stora och små innovationer inom allt från hälsa till infrastruktur. Vi vill att fler ska få upp ögonen för Högskolan, och med årets kampanj vill vi därför stärka positionen som ett ungt, innovativt lärosäte och fortsätta locka studenter till vårt stora utbud av utbildningar.

Kampanjen fokuserar lite extra på att locka studenter till våra ingenjörsutbildningar. Till höstterminen 2023 erbjuder vi nio ingenjörsutbildningar på grundnivå och ytterligare sju på avancerad nivå – många av dem med en unik spets inom ett särskilt område.

Om kampanjen

Vad gör egentligen en ingenjör? Det är nog något som många av oss har funderat på någon gång, och det är ju inte helt självklart med tanke på att området är så stort och brett. Men svaret är faktiskt nästan allt – från rulltrappan vi åker i och hjälmen vi har på huvudet, till broarna och byggnaderna i våra städer. Genom att lyfta innovationer i vår vardag vill vi öka intresset för ingenjörsyrket och Högskolans ingenjörsutbildningar.

Högskolans kampanj inför antagningen till HT23 uppmanar till att stanna upp, titta runt och ta in den ingenjörskonst som finns runtomkring oss – bussen och tåget som snart rullar in, trafikljusen, apparna vi använder oss av och algoritmerna i dem. Kampanjen innehåller dels en allmän del vars syfte är att marknadsföra hela Högskolan i Halmstad och våra utbildningar, och dels en ingenjörsspecifik del där vi särskilt lyfter våra ingenjörsutbildningar.

Kampanjen kommer bland annat att synas i utomhusreklam, en helfolierad buss, på webbplatser och i sociala medier.

Se och hör en riktig ingenjör