Sök

Basketspelaren Elin Eldebrink läser distanskurs i socialpsykologi

Elin Eldebrink är professionell basket och läser en distanskurs i socialpsykologi med inrikning idrott.
– Jag tycker att kursen är väldigt intressant och för mig som håller på med en lagidrott själv, kan jag göra mycket liknelser vilket gör studerandet roligt. 

Varför valde du att läsa den här kursen?

Jag har tidigare läst till Personlig tränare via ett annat universitet och när jag fick höra om den här kursen tyckte jag det var ett perfekt komplement till det jag tidigare läst, dessutom är det alltid roligt att lära sig nya saker.

Tjej studsar en basketboll i en pågående match. Foto.

Elin Eldebrink läser en distanskurs i social psykologi inriktning idrott samtidigt som hon spelar basket på professionell nivå. Fotograf: Anne Perrinet.

Vad tycker du om din utbildning?

För mig som elitidrottare är det en fördel att kursen är på distans, då det ger mig friheten att kunna planera min dag efter hur jag tränar och när jag kan lägga in studierna i vardagen. Jag tycker att kursen är väldigt intressant och för mig som håller på med en lagidrott själv, kan jag göra mycket liknelser vilket gör studerandet roligt.

Hur är det att läsa på ett Riksidrottsuniversitet?

Det är jätteroligt att läsa på Riksidrottsuniversitet, man får möjligheten att dela sin resa med andra elitidrottare som också studerar och satsar på sin idrott. Det har gett mig både inspiration och motivation till att söka flera kurser och kombinera dubbla karriärer.

Hur hjälper det extra stödet dig?

Det extra stödet gör att jag kan fokusera på mitt idrottande och få hjälp och stöd med att planera och lägga upp mina studier på ett bra sätt.

Har du något tips till elitidrottare som funderar på att börja plugga?

Våga, det är oerhört kul och givande att få möjligheten att göra något på sidan av idrotten. Jag var själv lite nervös och orolig hur jag skulle få ihop allt, men det har gått jättebra och jag har fått bra stöd.

uppdaterad

Kontakt

Dela