Sök

Bästa designstudioprojekt 2019

Forefronts stipendium på 8 000 kronor för bästa designstudio 2019 tilldelas David Dalsmyr och Oliver Weberg för deras projektet ”Daglig verksamhet i Varbergs kommun”.

Två män ler mot kameran. En håller i ett diplom. Foto.

Mathias Amnell från Forefront Consulting delar ut stipendiet till David Dalsmyr (Oliver Weberg ingår i projektgruppen men är inte med på bilden).

Under sin utbildning i Digital design och innovation genomför studenterna fyra designstudiokurser där de får utveckla produkter och tjänster mot externa beställare på teman som webb, mobil, hälsoinnovation och hållbarhet. Vårens 2019 hölls en designstudiokurs på tema hållbarhet. När det den 7 juni var dags att dela ut priset för årets bästa designstudioprojekt hållbarhet valdes David Dalsmyrs och Oliver Webergs projekt ”Daglig verksamhet i Varbergs kommun” som vinnare. Stipendiet på 8 000 kronor delades ut av företaget Forefront Consulting Group.

”Att få vara med och dela ut stipendiet för bästa designstudio är ett fantastiskt tillfälle för Forefront Consulting att knyta kontakt med såväl Högskolan som studenter. Med samarbete mellan Högskolan och näringslivet får vi en möjlighet att tillsammans lyfta Halmstad till att bli en IT-stad att räkna med.”

Mathias Amnell, Forefront Consulting Group

Motivering

Projektgruppen har på ett tydligt sätt identifierat ett problemområde för den verksamhet de valt att fokusera på. I en bransch med många utmaningar, svag eller spretande digitalisering och kommunikation har de med ett öga för användbarhet, värdeskapande och med en tydlig fokus på hållbarhet tagit fram ett lösningsförslag med hög grad av relevans och med väl identifierade utmaningar för framtiden.

Med sin kritiska design och inspirerande lösningsförslag är vi stolta över att få dela ut Forefronts stipendium för bästa designstudio 2019 till David Dalsmyr och Oliver Weberg i projektet Daglig verksamhet i Varbergs kommun.

uppdaterad

Kontakt

Dela