Fem frågor till studenten Caroline Palmlind

Caroline Palmlind vill i framtiden arbeta med hållbar samhällsutveckling. Därför valde hon programmet Samhällsförändring och social hållbarhet.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Jag valde att läsa programmet då jag visste att jag ville arbeta med frågor rörande samhällsutveckling i framtiden. Jag tycker det är spännande att studera och förstå samhällsstrukturer och människans beteende. Att läsa sociologi kändes då som en självklarhet. Det som gör programmet speciellt är att det fokuserar på social hållbarhet, vilket ligger i tiden och blir bara mer och mer aktuellt. Dessutom blir det alltmer eftertraktat på arbetsmarknaden.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag trivs jättebra med min utbildning och jag skulle rekommendera den till alla som är intresserade av samhällsfrågor. Det jag tycker är bra med utbildningen är att den är bred och att man kan jobba med nästan vad man vill efteråt, allt hänger på hur du själv vill nischa dig. Möjligheterna är enorma.

Hur är det att läsa på högskola?

– Att läsa på högskola är väldigt roligt och givande då du själv valt vad du vill studera, men det krävs mycket självdisciplin då det är du själv som har ansvar för ditt eget lärande.

”Jag trivs jättebra med min utbildning och jag skulle rekommendera den till alla som är intresserade av samhällsfrågor.”

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag skulle säga att studentlivet är rätt bra här. Nollningen är verkligen någonting att se fram emot! Studentkåren anordnar en hel del aktiviteter och det finns alltid något att göra.

Har du något tips till blivande studenter?

– Mitt tips till blivande studenter är att våga ta chanser och ta vara på de möjligheter som dyker upp.

Caroline Palmlind

Utbildning: Samhällsförändring och social hållbarhet

Hemort: Dalarna

Intressen: Musik och FN-frågor

Gör om tio år: Arbetar för en hållbar samhällsutveckling och mänskliga rättigheter, samt att jag har påbörjat min doktorandutbildning i sociologi.

uppdaterad

2019-06-03

Kontakt

Dela