Sök

Fem frågor till studenten Clara-Bella Bergman

Clara-Bella Bergman vill bidra till en bättre framtid. Därför valde hon programmet Ingenjör i hållbar energi (tidigare Energiingenjörsprogrammet).

Varför valde du att läsa det här programmet?

– För att jag vill jobba med något som bidrar till en bättre framtid och med något som intresserar mig. Egentligen tänkte jag läsa till byggingenjör eftersom jag ville jobba med klimatsmarta hus, men insåg att det var ett ganska smalt område. Därför kändes det bättre att söka till energiprogrammet och få en bred kunskap inom energiområdet och sedan kunna jobba mot byggnader. Men i dagsläget tycker jag att det mesta vi lärt oss har varit intressant så de energieffektiva husen har fått konkurrens. Energifrågan är ju väldigt aktuell och spännande.

Vindkraftverk. Foto.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker att den har varit mångsidig och bra. Vi har fått lära oss om våra olika energisystem och varit på spännande studiebesök.

Hur är det att läsa på högskola?

– Jag tycker att det är väldigt roligt att lära mig nya saker, och det är väldigt kul att se vad man faktiskt klarar av. Sen är det ju inte alltid en dans på rosor, men jag tänker att det hör till.

”Plugga något som du tycker är kul, och har ett grundintresse för. Då blir det lättare att motivera sig i de tyngre perioderna.”

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Halmstad är en mysig stad och väldigt lagom på alla sätt. Det känns om det är nära till det mesta. Ett plus är att man kan cykla överallt.

Har du något tips till blivande studenter?

  1. Hitta någon/några att plugga med. Exakt allt blir lättare då.
  2. Plugga något som du tycker är kul, och har ett grundintresse för. Då blir det lättare att motivera sig i de tyngre perioderna.
  3. Följ med på studiebesöken, de ger en helhetsbild som är svår att läsa sig till.

Clara-Bella Bergman

Utbildning: Ingenjör i hållbar energi (tidigare Energiingenjörsprogrammet)

Hemort: Borlänge

Intressen: Har en tendens att hitta nya hela tiden men just nu är det mest simning, ölbryggning och växter som gäller.

Gör om tio år: Då bor jag på en gård och jobbar med ett utvecklande jobb där jag känner att jag får göra något vettigt om dagarna.

uppdaterad

Kontakt

Dela