Fem frågor till studenten Elin Sahlqvist

– I framtiden vill jag jobba som personalhandläggare med specialisering på rekrytering eller juridiska frågor. Sedan skulle jag också någon gång under min framtida yrkeskarriär vilja jobba som personalchef, säger Elin Sahlqvist, student på programmet för Organisering och ledning av arbete och välfärd – inriktning arbetsvetenskap.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Jag alltid varit intresserad av att lära mig mer om arbetsliv och ledarskap eftersom jag ser det som en framtida yrkesbana. Efter att ha arbetat i flera år kände jag att jag behövde ställas inför nya utmaningar för att utvecklas vidare.

Ung blond tjej har en grå tröja och sitter vid ett bord med händerna knäppta. Foto.

Elin Sahlqvist, student på programmet Organisering och ledning av arbete och välfärd – inriktning arbetsvetenskap.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker att det är en bra utbildning som ger en bra grund att stå på, både om man vill direkt ut i arbetslivet eller om man vill fortsätta sina studier.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är en utmaning, men det är roligt! Det blir vad man gör det till. Är man ett gäng och exempelvis läser till en tenta tillsammans så går det så mycket lättare än om man skulle göra det själv. Att läsa på högskola är också helt klart annorlunda från tidigare skolgång då allt ansvar nu ligger på mig själv.

”Jag tycker att det är en bra utbildning som ger en bra grund att stå på, både om man vill direkt ut i arbetslivet eller om man vill fortsätta sina studier.”

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Det finns ett väl utvecklat studentliv med studentföreningar och ett drivande kårhus som arbetar hårt för att det ska finnas något för alla studenter. De gör ett bra jobb och vill man engagera sig i en studentförening tror jag man vinner mycket, studietiden blir lite roligare.

Har du något tips till blivande studenter?

– Underskatta inte gruppdiskussioner med dina vänner, man lär sig så otroligt mycket av varandra. Och var med på nollningen – man träffar många nya vänner, vilket sedan gör studietiden så mycket enklare och framför allt roligare!

Elin Sahlqvist

Utbildning: Organisering och ledning av arbete och välfärd – inriktning arbetsvetenskap

Hemort: Skövde

Intressen: Umgås med familj, vänner och hund, matlagning

Gör om tio år: Jobbar som chef på en större organisation som arbetar med rekrytering

uppdaterad

2020-03-09

Kontakt

Dela