Sök

Fem frågor till studenten Helene Emond

– PIKA innehåller intressanta ämnen som jag hela tiden har kunnat knyta an till min sport för att utvecklas inom sporten såväl som inom det akademiska, säger Helene Emond, student på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Jag valde att läsa PIKA eftersom det är en väldigt bred utbildning med många väldigt intressanta kurser, men också för att kunna fortsätta att satsa på min idrott.

Tjej är indelad i två där hon har ridkläder på halva kroppen och glasögon och polotröja på andra. Foto.

Helene Emond, student på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv

Vad tycker du om din utbildning?

–Jag tycker att utbildningen hittills har varit väldigt bra. Intressanta ämnen som jag hela tiden har kunnat knyta an till min sport för att utvecklas inom sporten såväl som inom det akademiska.

Hur är det att läsa på ett Riksidrottsuniversitet? Hur hjälper det extra stödet dig?

– Det hjälper mig genom att jag kan vara iväg och prioritera min sport när det behövs utan att det påverkar mina studier på ett negativt sätt.

”Riksidrottsuniversitetet hjälper mig genom att jag kan vara iväg och prioritera min sport när det behövs utan att det påverkar mina studier på ett negativt sätt.”

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag pendlar till skolan, så har inte så bra koll på studentlivet i Halmstad. Eftersom jag får möjligheten att göra mycket på distans har jag valt att bo kvar i Skåne eftersom det är det bästa för min idrottssatsning.

Har du något tips till blivande studenter?

– Mitt tips till blivande PIKA-studenter är att ge studierna tid, även fast sporten är ”roligare”. Ju mer i fas man ligger med studierna desto mer tid kan man lägga på sin sport.

Helene Emond

Utbildning: Professionell idrottskarriär och arbetsliv

Hemort: Landskrona

Intressen: Ridsport

Gör om tio år: Rider fortfarande på internationell nivå, förhoppningsvis några mästerskap i bagaget och satsande mot nya. Vill även ha ett jobb utanför hästarna eller driva ett eget företag.

uppdaterad

Kontakt

Dela