Sök

Fem frågor till studenten Klara Gumaelius

– PIM är otroligt brett. För mig har det inneburit ett roligt lärande och att innan jag började plugga det här trodde jag aldrig att det skulle kunna vara roligt att plugga, säger Klara Gumaelius, student på programmet Psykologi – inriktning idrott och motion.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Jag sökte utbildningen för att jag hade ett genuint intresse för både psykologi och idrott, sen var jag inte från början säker på att det var det som jag ville plugga och därför sökte jag ett annat program också. När jag sedan inte kom in på det andra programmet jag sökte började jag plugga på PIM ändå och har inte ångrat mig en sekund.

Ung tjej med långt, blont hår står och ler framför en vit vägg. Foto.

Klara Gumaeus, student på programmet Psykologi – inriktning idrott och motion

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker mycket bra om min utbildning, lärarna är väldigt bra. Jag tycker alla kursen är intressanta och lärorika, plus att man kan ha nytta av det vi läser i andra sammanhang än ”bara” idrott. Det är otroligt brett. För mig har det inneburit ett roligt lärande och att innan jag började plugga det här trodde jag aldrig att det skulle kunna vara roligt att plugga. Eftersom det är ett litet program blir det väldigt familjärt.

Hur är det att läsa på högskola?

– Att läsa på högskola är inte så skrämmande som man tror, det finns många som finns där för att hjälpa till både lärare, studierektorer och studenthälsa. Det är roligt att det finns mycket utöver studierna som man kan engagera sig i.

”Jag tycker mycket bra om min utbildning, lärarna är väldigt bra. Jag tycker alla kursen är intressanta och lärorika, plus att man kan ha nytta av det vi läser i andra sammanhang än ’bara’ idrott.”

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag tycker den är lagom stor, den har allt jag behöver plus att den är fantastisk på sommaren. Studentlivet finns för den som är intresserad samtidigt som det inte kräver att man måste engagera sig.

Har du något tips till blivande studenter?

– Läs något som du tycker är kul, och testa dig fram. Vågar du inte rivstarta med ett program börja med en kurs för att hitta det du tycker är kul att läsa. Var inte rädd för att välja fel.

Klara Gumaelius

Utbildning: Psykologi – inriktning idrott och motion

Hemort: Hjo

Intressen: Vänner, handboll, hund

Gör om tio år: Jag jobbar med något jag tycker är kul, med största sannolikhet med människor och inom idrott eller psykologi, helst båda.

uppdaterad

Kontakt

Dela