Sök

Fem frågor till studenten och alumnen Fredrik Ottosson

Fredrik Ottosson har en kandidatexamen från Utvecklingsingenjörs­programmet, och i dag pluggar han på Masterprogram i industriell organisation och innovation.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Jag tyckte att det lät intressant och talade till mina intresseområden inom strategisk planering och innovationsledning. Jag tycker också att det var ett bra komplement till kandidaten, och ändrade vårt tidigare produkttänk till att mer se helheten för företaget.

– Att läsa master i sig tycker jag också var nödvändigt då jag vill ha möjligheten att klättra högre upp i organisationen senare i livet. Jag visste att om jag skulle ha börjat jobba efter kandidatexamen så skulle jag inte ha funnit kraft att sätta mig vid skolbänken igen senare.

–Du är heller inte fast på skolan hela tiden utan det finns möjligheter att göra delar av utbildningen utomlands. Jag åkte till Shanghai, vilket var en mäktig upplevelse och en perfekt kombination av nytta och nöje.

En ung man med vit skjorta och mörk tröja, fotograferad mot en skarpt grön vägg. Foto.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker att den är väldigt bra. Lärarna är mycket duktiga och engagerade i sitt område. Det är mycket grupparbeten och ofta bra projektsamarbeten med företag som ger en extra dimension och motiverar en att göra ett extra bra jobb.

– Det är också en bra bredd på kursinnehållet. Vi blir kanske inte expert på något, men väldigt duktiga på många olika områden. Det öppnar därför upp många dörrar till att sen jobba i olika positioner, men även för att förstå helheten av samhället och företagen i sig.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är ett väldigt skönt liv eftersom man själv är helt ansvarig för sin egen tid. Det kan göra att det blir en del tuffare perioder, men också att det är väldigt lugnt i andra, så att man har tid över till annat.

– Det är också en väldigt bra möjlighet att träffa människor från många olika ställen. I vår klass finns sex nationaliteter, och de flesta är från utlandet.

”Jag tycker att Halmstad är en trevlig stad. För mig som kommer från ett litet samhälle är det lagom stort. Allting ligger inom cykelavstånd. Eftersom att det bor många studenter här är utelivet väldigt bra, och det finns många roliga fester inom programmen.”

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag tycker att Halmstad är en trevlig stad. För mig som kommer från ett litet samhälle är det lagom stort. Allting ligger inom cykelavstånd. Eftersom att det bor många studenter här är utelivet väldigt bra, och det finns många roliga fester inom programmen.

Har du något tips till blivande studenter?

– Bli inte avskräckt i början! Både när jag läste på Utvecklingsingenjörsprogrammet och nu på masterprogrammet tycker jag att de svåraste kurserna har varit de första. Det handlar bara om att få in studietekniken, och det kommer med tiden.

– Jag tycker också att det är viktigare än någonsin att vara öppen och hänga med så mycket som möjligt i studentlivet. Jag håller med vår gamla föreståndare på Utvecklingsingenjörsprogrammet som sa att ”låt inte studierna förstöra studenttiden”.

Fredrik Ottosson

Utbildning: Kandidatexamen från Utvecklingsingenjörsprogrammet. Läser i dag på Högskolans Masterprogram i industriell organisation och innovation

Hemort: Frillesås

Intressen: Träning, resor, fotboll

Gör om tio år: Arbetar som affärsutvecklare eller projektledare.

uppdaterad

Kontakt

Dela