Fem frågor till studenten Tobias Jernsand

– Att studera på ett Riksidrottsuniversitet är såklart en fördel för oss som idrottar på elitnivå, man får extra stöd och lite extra förståelse, vilket är väldigt bra, säger Tobias Jernsand, student på Civilekonomprogrammet.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Jag valde att läsa Civilekonomprogrammet för att jag alltid varit intresserad av ekonomi och ville få en bredare förståelse för hur företag fungerar.

Kille är indelad i två där han har innebandymålvaktshjälm med nät och långärmad tröja på halva kroppen och blå skjorta på andra. Foto.

Tobias Jernsand, student på Civilekonomprogrammet och professionell innebandymålvakt

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker utbildningen är bra än så länge, många roliga ämnen som man berör. Man känner att man utvecklas och lär sig nya saker vilket jag tycker är viktigt.

Hur är det att läsa på ett Riksidrottsuniversitet?

– Det är såklart en fördel för oss som idrottar på elitnivå, man får extra stöd och lite extra förståelse, vilket är väldigt bra. Det funkar väldigt bra att kombinera sin idrott med skolan tycker jag.

”Tips till blivande studenter är att strukturera upp dagarna, om man skjuter upp saker blir det jobbigt.”

Hur hjälper det extra stödet dig?

– Skulle jag ha tentamen samma dag som en match har jag lika många möjligheter att göra om tentan som de andra eleverna som inte elitidrottar, vilket är en skön ”säkerhet”.

Har du något tips till blivande studenter?

– Strukturera upp dagarna som passar dig, då kommer man lösa sin utbildning. Svävar man iväg och skjuter upp saker kommer det bli jobbigt tror jag.

Tobias Jernsand

Utbildning: Civilekonomprogrammet

Hemort: Varberg

Intressen: Aktier och att resa

Gör om tio år: Färdigutbildad revisor

uppdaterad

Kontakt

Dela