Affärssystemprogrammet

180 hp

Som systemvetare och ekonom har du en attraktiv kompetens­profil hos framtida arbetsgivare. Affärssystem­programmet är en framtidsinriktad utbildning som öppnar spännande karriärvägar genom att kombinera dessa två kompetenser. I utbildningen ingår en längre praktik och skarpa verksamhetsprojekt som tidigt ger en viktig kontakt med arbetslivet.

”Det blir inte bara att man sitter och läser, utan vi får komma ut till företag och praktiskt testa allting som vi har lärt oss.”

Elin Kjellsson, läser Affärssystemprogrammet, 180 hp

Om utbildningen

Innovativa miljöer, metoder och verktyg

På Högskolan i Halmstad deltar du i inspirerande undervisning i moderna studiemiljöer, tillsammans med engagerade lärare och studenter.

Kurser och kompetenser i fokus

Verksamheten i både företag och offentlig sektor blir alltmer beroende av väl fungerande affärssystem. Dessa system används för att organisera, styra och följa upp allt som händer i en organisation.

Affärssystemprogrammet lär dig hur affärssystem fungerar och vilka möjligheter och begränsningar de har. Som systemvetare och ekonom behöver du kompetens för att anpassa system och verksamhet till varandra. Du får därför en bra grund inom både informatik och företagsekonomi. Programmet kombinerar olika ämnen i projekt där du får träna på att lösa olika frågeställningar som rör affärssystem.

Under utbildningen läser du bland annat om verksamhetsutveckling, ekonomistyrning, marknadsföring, business intelligence, affärsmodeller, förändringsarbete och projektledning. I flera av kurserna arbetar du även praktiskt i olika affärssystem.

Samverkan med arbetslivet

I utbildningen ingår även praktik, vilket innebär att du får arbeta med projekt och uppdrag på plats i en organisation. Detta ger dig en unik möjlighet att knyta kontakter med framtida arbetsgivare redan under studietiden.

Efter utbildningen

Examen

Utbildningen leder fram till en kandidatexamen i informatik.

Möjligheter att studera vidare

Efter avslutad utbildning är du behörig att söka till Masterprogram i digital tjänsteinnovation, 120 hp.

Arbetsliv

Affärssystemprogrammet ger dig en kompetens som är mycket eftertraktad på arbetsmarknaden, både på större företag och i konsultbranschen. Du kan till exempel arbeta som verksamhetsutvecklare, affärssystemkonsult, IT-chef, projektledare, verksamhetsarkitekt eller systemutvecklare.

Studera utomlands

Högskolan i Halmstad har ett omfattande internationellt utbyte med lärosäten jorden runt, bland annat Belgien, Kanada, Nederländerna, Storbritannien, och USA. Att studera utomlands ger många värdefulla erfarenheter som gör dig än mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Genom våra utbytesavtal kommer även utländska studenter till oss, vilket sätter en internationell prägel på Högskolan.

Mer information

HT 2019 (Halmstad, 100%)
Programansvarig:

Nivå:

Grundnivå

Anmälningskod:

13011

Behörighetskrav:

Grundläggande behörighet + Matematik C, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4). Eller: Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet A4).

Urvalsregler:

Betyg: 66% och högskoleprov: 34%
Mer information om urvalsregler.

Undervisningstid:

Dagtid

Studieavgift:

För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz: Mer information om studieavgift

Undervisningsspråk:

Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.

Sidansvarig

Dela

SIDANSVARIG

Dela