Civilingenjör i intelligenta system

300 hp

Som civilingenjör kan du vara med och skapa en bättre framtid med hjälp av till exempel artificiell intelligens och Internet of Things. Redan i dag finns uppkopplad teknik överallt. Civilingenjörsutbildning i intelligenta system lär dig att bemästra de intelligenta elektroniksystem som krävs för att skapa nya innovationer inom hälsa, energi, framtidens hem och städer, självkörande fordon och vardagsteknik.

”Jag älskar teknik, problemlösning och att jobba tillsammans med andra – och det bästa med min utbildning är att jag får allt det.”

Rebecka Berg, student på Civilingenjör i intelligenta system, 300 hp

Om utbildningen

Innovativa miljöer, metoder och verktyg

På Högskolan i Halmstad deltar du i inspirerande undervisning i moderna studiemiljöer, tillsammans med engagerade lärare och studenter.

Du har exempelvis tillgång till Elektronikcentrum i Halmstad (ECH), en innovationsarena inom elektronikutveckling för forskare och företag i regionen. Här finns en testkammare för bland annat elektromagnetisk kompatibilitet, där företag kan testa sina produkter för en effektivare produktutveckling.

Kurser och kompetenser i fokus

Programmet Civilingenjör i intelligenta system startades av Högskolan i Halmstad för att möta det enorma behovet av duktiga ingenjörer som kan driva utvecklingen framåt. Programmet genomförs i samarbete med företag och industri och har en stark koppling till Högskolans framstående forskning inom integrerad elektronik.

De tre första åren läser du kurser som förmedlar kunskaper i elektronik, digital- och datorteknik, sensorteknik, programmering och datastrukturer, matematik. Du får också större insikt om vad ingenjörsrollen innebär. Genom innovationsprojekt och examensarbete fördjupar du dig inom ditt intresseområde redan under utbildningen.

Specialisera dig med valbara inriktningar

De två sista åren läser du en fördjupning inom det område som du har valt. Om du vill arbeta med utveckling av framtidens produkter för ”Internet of Things” väljer du elektronikdesign. Om du är mer intresserad av artificiell intelligens och självkörande fordon inriktar du dig på robotik och autonoma system.

Samverkan med arbetslivet

Utbildningen är starkt knuten till Högskolans forskning och framtagen i nära samarbete med industrin. Det innebär att du får lösa verkliga problem tillsammans med företag under utbildningens gång. Du får dessutom en kompetensprofil som är särskilt efterfrågad av teknikföretagen.

Efter utbildningen

Examen

Utbildningen leder fram till en civilingenjörsexamen i elektroteknik.

Möjligheter att studera vidare

Efter civilingenjörsprogrammet är du behörig att söka till forskarutbildning.

Arbetsliv

Civilingenjörsprogrammet i intelligenta system öppnar enorma utvecklings- och karriärmöjligheter i en värld som blir alltmer uppkopplad. Inom några år spås 50 miljarder enheter, såsom mobiler, datorer och olika typer av sensorer på kläder, fordon, maskiner och saker, vara kopplade till varandra.

Som civilingenjör i intelligenta system möter du en glödhet arbetsmarknad, där du kan arbeta med till exempel hållbara lösningar inom energi och miljö, framtidens transportsystem med självkörande fordon, smarta hem och förbättrad hälsoteknik. Du kan utveckla helt nya typer av elektronik­komponenter och system baserade på nya material och innovativ, banbrytande teknik såsom nanoteknik.

Studera utomlands

Högskolan i Halmstad har ett omfattande internationellt utbyte med lärosäten jorden runt, till exempel i Kina, Sydkorea, Taiwan och Singapore som i dag är viktiga aktörer inom IT-utvecklingen. Att studera utomlands ger många värdefulla erfarenheter som gör dig än mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Genom våra utbytesavtal kommer även utländska studenter till oss, vilket sätter en internationell prägel på Högskolan.

Mer information

HT 2019 (Halmstad, 100%)
Programansvarig:

Nivå:

Grundnivå

Anmälningskod:

13026

Behörighetskrav:

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 (områdesbehörighet A9) Eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (områdesbehörighet 9)

Urvalsregler:

Betyg: 66% och högskoleprov: 34%
Mer information om urvalsregler.

Undervisningstid:

Dagtid

Studieavgift:

För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz: Mer information om studieavgift

Undervisningsspråk:

Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.

Sidansvarig

Dela

SIDANSVARIG

Dela