Sök

Plugga i Halmstad

Det finns många fördelar med att välja Högskolan i Halmstad. Och ingen kan svara bättre på vilka de är än våra studenter!

Vad är det bästa med Halmstad och Högskolan?

Vi passade på att fråga ett gäng avgångsstudenter om vad de tycker om Halmstad och Högskolan. De har pluggat och bott i Halmstad i tre år och var färdiga på sina respektive utbildningar i juni 2019.

Hannah Carnefjord, Samhällsförändring och social hållbarhet, 180 hp

Kvinna sitter framför en bokhylla. Foto.

”Det händer mycket för studenter i Halmstad. Det kan vara olika event och inspirationsföreläsningar om hur du lyckas på arbetsmarknaden och hur du gör om du vill starta eget. Här kan du både festa, boosta ditt cv och förbereda dig för arbetslivet. Därför passar Halmstad för alla, tänker jag.

Jag är nöjd med min utbildning för att den var bred, aktuell och relevant. Vi fick träffa folk som jobbar inom områden som vi läser om. Det var inspirerande!”

Jacob Eriksson, Energiingenjör – förnybar energi, 180 hp

Man sitter ner framför skolbyggnad och tittar in i kameran. Foto.

”I Halmstad känns det som att det är liv överallt i staden, att alla får plats och att staden nyttjas av alla. När du går på stan ser du barnfamiljer, äldre och studenter. Det är väldigt trevligt att bo här, kanske särskilt under sommarhalvåret. På vintern har du studentlivet, vännerna och pluggandet.

Jag är mycket nöjd med min utbildning till energiingenjör. Den ligger väldigt bra i tiden och är unik med sin betoning på förnybar energi.”

Lucas Ebers, Elektroingenjör,180 hp

Man sitter framför glasvägg och tittar in i kameran. Foto.

”Studenterna här har en väldigt bra gemenskap och sammanhållning. Halmstad är en fin, trygg och trivsam stad vid havet.

Min utbildning har hållit en god kvalitet och jag kan rekommendera den till andra som vill bli elektroingenjörer.

Den fina gemenskapen här är mycket tack vare nollningen. Var med på den! Under nollningen bryter man isen på ett fantastiskt roligt sätt. Gemenskapen som skapas är en av dina framgångsnycklar till lyckade studier.”

Maja Waldau, Statsvetenskap – samhälls­analys och kommunikation, 180 hp

Kvinna tittar in i kameran. Foto.

”En stor fördel med Halmstad är att det är nära till allting och att du kan cykla överallt. Högskolan är varken pytteliten eller jättestor. Trots att det finns mycket folk är det lätt att lära känna människor.

Jag var intresserad av mitt program för att det är tvåvetenskapligt, med samhällsanalys och medie- och kommunikationsvetenskap. Praktiken på en kommunikations- och eventbyrå i Stockholm gav mig en väldigt bra erfarenhet.”

Victor Pettersson, Biomedicin – inriktning fysisk träning, 180 hp

Victor Pettersson, som läser programmet Biomedicin – inriktning fysisk träning, berättar i filmen nedan vad han tycker är det bästa både med Halmstad och Högskolan.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt