Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-04-18. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studier utomlands

Passa på att berika din utbildning vid Högskolan i Halmstad genom att åka som utbytesstudent. Du kan utforska en annan kultur, uppleva en helt ny livsstil, få många nya vänner och förbättra dina jobbmöjligheter.

Utbildningsstöd svarar på frågor av övergripande karaktär gällande utbytesstudier, anordnar informationsträffar och sköter mycket av kontakten med de utländska lärosäten som Högskolan i Halmstad samarbetar med.

Akademierna svarar på frågor angående den akademiska delen av dina utbytesstudier, t ex kursval och tillgodoräknande.

Du som student har själv ansvaret för ansökningsprocessen samt planeringen och de praktiska förberedelserna av din studietid utomlands. Information som kan hjälpa dig på vägen finns på dessa sidor.

Kräver 60 högskolepoäng
För att få åka på utbyte inom Europa måste du ha tagit 60 högskolepoäng på Högskolan i Halmstad vid utresan. För övriga destinationer måste du ha tagit 50 högskolepoäng på Högskolan i Halmstad vid sista ansökningsdag samt ha minst 60 högskolepoäng vid utresa.

Sista anmälningsdag
Sista anmälningsdag för utbytesstudier inom Europa höstterminen 2016 är 15 april. Ansökan är nu stängd!

Frågor om utbytesstudier? Vänd dig till Utbildningsstöd, servicecenter@hh.se

Sidan uppdaterad 2016-04-18