Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-02-05. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Akademin för informationsteknologi

Akademin för informationsteknologi är en stark forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på smart teknologi och dess applikationer. Här arbetar studenter och forskare med allt från självkörande fordon till social robotik med samverkan mellan människa och robot.

Vi erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå med rätt att examinera doktorer. Forskningen är samlad i forskningsmiljön Halmstad Embedded and Intelligent Systems Research (EIS). Vi är en mångkulturell akademi med anställda som kommer från ett tjugotal länder.

Akademin består av fyra teknikområden med ansvar för forskning och utbildning inom sitt område. I menyn till vänster kan du läsa mer om akademins utbildning och forskning, samt hur vi samverkar med det omgivande samhället.

Om Akademin för informationsteknologi i Tech Stories:

Forskning och innovation för vår digitala framtidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Akademin för informationsteknologi bedriver forskning och utbildning i nära samverkan med både industrin och den offentliga sektorn.

>> Samverkansarenor

Forskningsnyheter från ITE

  • Ingenjör med en passion för hälsa


    Egentligen ville Anita Sant’Anna bli läkare. Efter ett tag av velande valde hon ändå ingenjörsutbildningen i elektroteknik. I dag har hon lyckats kombinera båda sina intressen. Hen…...
  • Framtidens uppkopplade fordon kräver punktlig datakommunikation


    Trådlös kommunikation har revolutionerat människors sätt att kommunicera. I den nya generationens inbyggda system kommer människor, miljö och autonoma enheter interagera med varand…...
  • Globalt genomslag för BikeAround


    Nyligen lanserade Google en film om BikeAround, träningscykeln där demenssjuka kan cykla med hjälp av Google Street View. En hälsoinnovation som har utvecklats vid Högskolan i Halm…...
Sidan uppdaterad 2018-02-05