Kickoff för forskarskolan bjöd på två dagar i hälsoinnovationens tecken

Måndag 30 januari och tisdag 31 januari arrangerade Nationell forskarskola i hälsoinnovation en kickoff för alla deltagare. Kickoffen ägde rum på Högskolan i Halmstad och bjöd på ett fullspäckat program.

Det två dagarna inleddes med en gästföreläsning med Anna Sannö och Anna Ericson Öberg från Volvo Construction Equipment. Föreläsningen, som hade titeln ”How to succed with co-production”, följdes upp med en workshop där doktoranderna arbetade tillsammans med sina handledare från lärosätena och mentorer från företag, regioner och kommuner för att diskutera förväntat värde, resultat och impact.

Tre personer sitter vi ett bord och pratar med varandra. Foto.

Anna-Caisa Söderberg är doktorand i hälsovetenskap vid Mittuniversitetet och arbetar som optiker på Synsam Group. Hennes företagsmentor, Ida Malmblad, såg fram emot de två dagarna: ”Synsam är ett innovativt företag! Vi vill särskilja oss på marknaden och vara en attraktiv arbetsgivare. För oss står kunden alltid i centrum, och för att kunna hjälpa våra kunder att uppnå god ögonhälsa genom livets alla åldrar är det självklart att vi har en doktorand i forskarskolan i hälsoinnovation.”

Tisdagen inleddes på Hallands sjukhus Halmstad där alla doktorander först presenterade sina kommande avhandlingsprojekt. Därefter gav Magus Clarin, FoU-chef, Region Halland, och Markus Lingman, överläkare och strateg, en presentation om Region Hallands satsning på informationsdriven vård. Eftermiddagen ägnades sedan åt möten i doktorandkollegiet och i handledarkollegiet.

Personer som sitter och pratar med varandra. En person bakifrån och en framifrån. Foto.

Ninni Löfqvist är doktorand i kvalitetsteknik vid Mittuniversitetet och verksamhetsutvecklare i Region Västernorrland. Hennes mål med kickoffen var att lära känna de andra deltagarna och skapa viktiga kontakter som hon kan dra nytta av under sitt avhandlingsarbete.


– Kickoffen var mycket intressant, och både måndagens gästföreläsning och tisdagens besök på Hallands sjukhus Halmstad var mycket uppskattade av deltagarna. Forskarskolans ledning vill tacka för två väldigt givande, intressanta och lärorika dagar! Det är väldigt roligt att vi nu officiellt är i gång! Säger Petra Svedberg, projektledare för forskarskolan och professor i omvårdnad vid Högskolan i Halmstad.

Text: Christa Amnell
Bild: Albin Edin

Publicerad

Uppdaterad


KONTAKT

Dela