Sök

Mejl

På Högskolan kan du som student välja om du vill använda den studentmejl som du får av oss eller om du hellre vill att vi kontaktar dig via din privata mejladress. Du gör ditt val enkelt i Studentladok genom att uppdatera dina kontaktuppgifter och fylla i den mejladress som du vill att Högskolan ska använda för att kontakta dig.

Så loggar du in på din studentmejl

Användarnamn: din mejladress ”användarnamn@student.hh.se” (till exempel nistut18@student.hh.se)

Lösenord: lösenordet till ditt studentkonto.

Studentmejl Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Programvaror som ingår i Office 365

Inställningar för inloggning i studentmejlen

  • Du får en fråga om du vill minska antalet gånger du behöver logga in. Använder du din egen dator eller mobil kan du säga ja för att minska antalet gånger du behöver logga in. Använder du en publik enhet bör du välja nej.
  • Gå igenom informationsguiden genom att klicka dig vidare med pilen till höger. På sista sidan behöver du bocka i en ruta för att bli klar med guiden.
  • Nu visas startsidan för Office 365.
  • Välj ”Outlook” för att komma åt din mejl.
  • Välj vilket språk du vill använda (svenska är förvalt). Välj också rätt tidszon. Är du i Sverige ska du välja ”UTC +1, Amsterdam, Berlin, Bern, Rom, Stockholm”. Tidsinställningen är viktig för att din kalender ska visa rätt tid.
  • Nu kan du komma i gång med din studentmejl!

Microsoft Office 365

Högskolan använder Microsoft Office 365 för mejl. Din inkorg omfattar 50 GB och mejlbilagor kan vara upp till 100 MB stora. Förutom att använda mejlkontot för just mejl behöver du även kontot för att kunna logga in på Högskolans skrivare och skriva ut. I Office 365 får du även tillgång till Office-program.

För att inte missa viktig information är det bra om du direkt när du har skapat ditt studentkonto och registrerat dig på din första kurs även uppdaterar dina kontaktuppgifter i Studentladok. Det gör du under ”Mina uppgifter”. Där ska du välja vilken mejladress som du vill att Högskolan ska kontakta dig via, det kan vara din student.hh.se-adress eller en privat adress om du hellre vill använda en sådan.

Du kan också vidarebefordra mejl från din hh.se-adress till en annan adress.

Inbyggd e-postapp på Android

På grund av en ändring i Office 365, Outlook kan det visas en en uppmaning att godkänna säkerhetsinställningar i den inbyggda mejlappen på Android. Vill man inte godkänna detta går tyvärr inte mejlappen att använda till Office365. Enligt Microsoft ska man då använda Outlook-appen i stället.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt