Sök Stäng

Mentor åt nya studenter

Vet och kan du mycket om livet som student och vill vara en förebild med ett viktigt uppdrag? Då kan du bli en av Högskolans mentorer och dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper till nya studenter vid Högskolan i Halmstad.

Ett stöd till Högskolans nya studenter

För dig som har studerat under minst ett års tid vid Högskolan i Halmstad finns möjlighet att anmäla ditt intresse till att bli mentor. Som mentor är du en kontakt och ett stöd för förstaårsstudenter på ditt utbildningsprogram eller inom ditt utbildningsområde.

I uppdraget ingår att dela med dig av dina erfarenheter av att vara student vid Högskolan i Halmstad, bland annat genom att svara på frågor om studierna och om livet som student i stort.

I mentorskapet ingår bland annat:

  • Att vara delaktig och i ditt programs programsamling/kursintroduktion, i dialog med programansvarig/kursansvarig, och berätta om mentorsprogrammet.
  • Att erbjuda mentorstider inför kursstart och tentaperiod för att svara på frågor och dela med dig av dina erfarenheter.
  • Att tipsa om olika typer av aktiviteter i studentlivet, som exempelvis föreningslivet inom Högskolan och andra aktiviteter.

Skapa kontakter, utvecklas och få erfarenhet

Mentorskapet är ett utvecklande uppdrag där du skapar nya kontakter. Du kommer att få en introduktion inför ditt uppdrag och därefter kontinuerliga träffar med andra mentorer och vem vet, du kanske träffar nya vänner för livet. Dessutom inkluderar uppdraget VG-poäng, samt ett intyg efter genomfört mentorskap, och är en bra erfarenhet till ditt CV.

Intresseanmälan till att bli mentor

Alla studenter är välkomna att anmäla sig till att bli mentor i mentorsprogrammet. Uppdraget gäller främst under en termin. Intresseanmälan till att bli mentor är för tillfället stängd.

Vill du veta mer om mentorsprogrammet? Kontakta Sanna Svensson för mer information.

Studenter sitter vid två bord med bärbara datorer framför sig. En ung kvinna syns närmast mitt i bilden.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt