Sök

Nederländerna: Marcus Persson

Marcus Persson, som läste psykologi med inriktning hälsa som fristående kurs, ville uppleva en ny kultur och valde att åkta till Nederländerna för utlandsstudier. På plats läste han kurser inom Design Art and Technology på Hanze university of applied sciences/Minerva art academy.

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– Jag ville få erfarenheter från en annan kultur samt komma bort från Sverige.

Varför valde du just Nederländerna för utlandsstudier?

– Jag valde landet på grund av utbildningen.

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– Det var mindre struktur, exempelvis angående hur schemat såg ut.

Ett kollage med fyra bilder från Nederländerna. Bild 1. En sittande man håller i och visar upp en tavla. Bild 2. En 3D-printer. I bilden visas skrivaren uppifrån med en röd display i förgrunden och en svart tryckyta. Bild 3. Ett vitt skrivbord med en bärbar dator på. Till datorn är flera sladdar kopplade och annat arbetsmaterial syns på bordet. Bild 4. En kanal i stadsmiljö med båtar efter sidorna i vattnet och rader med träd intill båda sidor av kanalen.

Marcus Persson läste flera kurser inom Design Art and Technology. Bild: Privat.

Vilka kurser läste du?

– Jag läste Design Art and Technology som innefattade programmering, 3d-printing, animation, 3d-design, filosofi med mera.

Hur var studentlivet där du studerade?

– Det var okej. Det var flertalet restriktioner samt lockdown när jag bodde i Nederländerna. Det fanns ett bra utbud för sport med flera sporter att välja på samt idrottsföreningar att delta i.

Har du något tips till andra studenter som funderar på att åka utomlands och studera?

– Beroende på val av land så kan boende vara svårt. För Nederländerna rekommenderas att leta väldigt tidigt. I vissa städer kan det finnas korttidsboende för utbytesstudenter. Det är ett kontrakt som automatiskt slutar att gälla efter en termin.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt