Sök

Österrike: Filip Wenander

Filip Wenander från programmet Digital design och innovation ville få nya erfarenheter och uppleva en ny kultur. Han tog därför chansen att studera utomlands vid lärosätet FH-Salzburg i Österrike.

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– Jag åkte på utlandsstudier för att samla nya upplevelser, träffa nya människor och uppleva kulturen.

Varför valde du just Österrike för utlandsstudier?

– Jag var väldigt intresserad av miljön och eftersom att jag verkligen gillar att åka skidor och vandra i bergen så blev det ett självklart val för min del.

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– Tempot var lite lägre än vad man var van vid och det var mer fokus på praktiskt arbete, medan i Sverige är det mer akademiskt arbete.

Ett kollage med tre bilder från Österrike. Bild 1. En man står uppe på ett berg. Bakom honom syns moln och utsikten över en dal. Bild 2. Tre personer står och tittar ut över ett snöbeklätt berg. Nedanför berget finns en barrskog. Bild 3. En man står uppe på ett berg och tittar ut över ett bergigt landskap. Foto.

Filip Wenander valde Österrike bland annat för att uppleva naturen. Bild: Privat.

Vilka kurser läste du?

– Brand Design Development, Graphic Design Project 2, Inside Austria: Exploring a New Culture, Outdoor Austria: From the Ground Up, Photography in Context 2 och Working in Multicultural Teams.

Hur var studentlivet där du studerade?

– Det var ett väldigt roligt studentliv med en kombination av fester, resor, skidåkning och vandring.

Har du något tips till andra studenter som funderar på att åka utomlands och studera?

– Gör det bara! Jag själv var lite tveksam till en början men det är bara att ta chansen och du kommer att ha den bästa perioden i ditt liv.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt