Sök

Spanien: Fanny Ferdinandsson

Fanny Ferdinandsson, blivande utvecklingsingenjör, ville förbättra sin spanska och hade länge velat bo i Spanien när hon tog chansen att plugga utomlands. Fanny studerade på Universitat de les Illes Balears i Palma under en termin. Hennes bästa råd är att åka med en kompis om du känner dig nervös.

Kollage med fyra bilder från Spanien. Bild 1. Ung, leende kvinna med solglasögon och svart klänning står vid vattenbrynet på en mindre klippa. I bakgrunden syns en båt och en ö i ett grönblått hav. Bild 2. Vit byggnad med palmer i förgrunden. Bild 3. En strand med solande och badande människor skymtas mellan tallträd. Bild 4. En tallrik med mat. Foto.

Fanny Ferdinandsson åkte till Palma i Spanien på utbyte. Bild: Privat

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– Jag ville utmana mig själv och utvecklas på olika plan. Bland annat förbättra både min engelska och spanska. Skapa härliga minnen och betydelsefulla erfarenheter för framtiden, både privat och karriärsmässigt.

Varför valde du just Spanien?

– Jag ville förbättra min spanska och har länge velat bo i Spanien. Värmen, kulturen och miljön lockade. Även avståndet från Sverige kändes lagom lång för att enkelt kunna ta mig hem om så skulle behövas.

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– Undervisningen liknade mer upplägget på gymnasiet, alltså obligatorisk närvaro och med läxor. Det var ett bra sätt att hålla sig i fas och få saker gjort när andra roligare aktiviteter lockade. Men jag kan inte påstå att det krävdes lika mycket tid som man vanligtvis lägger ner hemma i Halmstad. Jämför man dock med de som åker till Asien så hade vi betydligt mer plugg.

”Om man är osäker och nervös inför att åka kan ett råd därför vara att göra det tillsammans med en person som man känner sig trygg och har kul tillsammans med.”

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt