Sök

Spanien: Julia Adamsson

Julia Adamsson på Internationella marknadsföringsprogrammet valde ett land som ligger henne varmt om hjärtat och åkte till en vacker spansk ö som ”har allt man behöver”. Studierna på Universitat de les Illes Balears i Palma på Mallorca ångrar hon inte en sekund.

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– Mitt program är ett internationellt program, då ville jag passa på att ta chansen att utveckla mina språkkunskaper och få en ny studieupplevelse.

Ett kollage med fyra bilder. Bild 1. Grönt, genomskinligt hav med stenar och klippor under över vattenytan. Bild 2. Utsikt över en stad med en gammal stenkyrka i fjärran och en infinitypool i förgrunden. Bild 3. En blond ung kvinna med långt hår och solglasögon står framför en brun tegelvägg. Bild 4. Tre unga kvinnor klädda i mörka träningskläder står på en klippavsats och blickar ut över en skog och havet med ytterligare en klippa lite längre bort. Foto.

Julia Adamsson tycker att Erasmusstudenterna i Palma hade en bra sammanhållning och att det fanns mycket att hitta på i staden. Bild: Privat

Varför valde du just Spanien?

– Spanien har alltid varit ett land som ligger mig varmt om hjärtat. Jag fick tips av en släkting angående att det gick att studera på the Balearic Islands, jag var på Mallorca och tyckte det lät intressant. Mallorca är en fantastisk ö som har otrolig natur att bjuda på samt en bra infrastruktur. Du har allt som behövs på ön trots dess ganska lilla storlek.

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– Upplägget var annorlunda, jag studerade sex olika mindre kurser i stället för två i Sverige. Det var mer tid i skolan jämfört med hur det är hemma. Det är ditt eget ansvar att få ordning på ditt schema så att det fungerar, det vill säga att kurserna inte krockar.

Vilka kurser läste du?

– Management Skills, Industrial Organizations, Quality Management, Management of Human Resources, Environmental Economics in Tourist Areas och Introduction to Business.

”Tänk först igenom vad du personligen vill få ut av din vistelse, välj sedan stad och universitet efter det.”

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt