Sök

Storbritannien: Jonas Stenhällen

Jonas Stenhällen från Civilekonomprogrammet ville få nya erfarenheter genom att ge sig ut i världen och samtidigt få möjligheten att läsa kurser på engelska. Valet för utlandsstudier föll på Storbritannien där han studerade vid Worcester University.

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– För att utveckla språket och söka nya erfarenheter genom att studera på en annan plats i världen. Engelskan är alltid bra att bättra på. Jag fick även genom Worcesters lärosäte en möjlighet att genomgå kurser med annorlunda upplägg jämfört med i Halmstad, vilket var givande.

Varför valde du just Storbritannien för utlandsstudier?

– Jag ville få en kvalitativ undervisning på engelska, så därav lockade Storbritannien. Det var även ett land där man fick möjlighet att se mycket.

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– Mer praktiskt uppbyggt med verklighetsförankrade case och projektarbeten som var givande. Man fick möjlighet att exponera en vara för nya marknader med hjälp av databaser och marknadsföra den som om man skulle sälja den i verkligheten.

Ett kollage med två bilder från Storbritannien. Bild 1. En man står på en gata, i en stadsmiljö med äldre byggnader, med en röd telefonkiosk till höger om sig. Bild 2. En man står med en papperskasse i handen och gör tummen upp. På kassen syns ett fotbollslags logotyp.

Jonas Stenhällen åkte till Storbritannien för att utveckla språket och söka nya erfarenheter. Bild: Privat.

Vilka kurser läste du?

– LANG 1003 Improving English Usage and style in academic writing, BMGT3002 International Marketing, BMGT2200 Managing successful projects, BMGT2301 Social Commerce.

Hur var studentlivet där du studerade?

– Jag hade möjligheten att kunna resa rundor mycket med min flickvän under studietiden för att bevittna all historia runt om i Storbritannien. Det fanns många veckoaktiviteter på skolan och studentunionen planerade ett antal resor som man kunde åka på under terminens gång. Det fanns även en massa föreningar som man kunde gå med i och jag var aktivt med i tennisklubben där jag fick umgås med många andra som var intresserade av tennis.

Har du något tips till andra studenter som funderar på att åka utomlands och studera?

– Gå med i någon eller några klubbar för att ha lite aktiviteter under veckorna då man är där.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt