Sök

Hong Kong: Celine Uddén

Celine Uddén på Civilekonomprogrammet ville få ett miljöombyte under studietiden och passade då på att studera utomlands i en termin. Hon visste att hon ville åka långt bort från Sverige och valde därför Hong Kong Baptist University i Hong Kong.

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– Att bo i ett annat land med en annan kultur och annat språk än jag är van vid är något jag tycker är spännande och utmanande. Jag älskar att upptäcka nya platser och tyckte att en utlandstermin var ett perfekt tillfälle för att få ett miljöombyte under min studietid.

Kollage med fyra bilder. Bild 1. En ung kvinna med ljust mellanlångt hår står vid ett staket på en höjd och tittar ut över en stadsvy. Bild 2. Två personer med ryggsäckar går på en stig mot en bergstopp i fjärran. Bild 3. Översiktsbild över en stad med höga byggnader. Bild 4. Blå himmel och grönt hav med en smal strandremsa i förgrunden. Foto.

Celine Uddén på Civilekonomprogrammet valde ett universitet i Hong Kong för sina utlandsstudier. Bild: Privat

Varför valde du just Hong Kong?

– Jag ville passa på att åka till en plats som låg långt bort och som jag annars kanske inte hade besökt under en resa. Det kändes spännande att åka till ett land jag inte tidigare hade besökt och med en kultur som skiljer sig mycket från den svenska.

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– Betygssystemet var annorlunda och ett dåligt resultat på ett delmoment betydde inte ett U utan i stället att du behövde prestera bättre på de andra momenten för att nå godkänt på hela kursen. Kursinnehåll och undervisning var sig likt men alla kurser lästes parallellt över hela terminen och de flesta hade både midterms och finals som motsvarar att skriva tenta.

”Jag bodde i studentkorridor på campus vilket gjorde att det hela tiden fanns saker att göra och andra studenter att umgås med.”

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt