Sök

Singapore: Daniel Sandin

Daniel Sandin på programmet Byggingenjör studerade på Nanyang Technological University i Singapore under sina utlandsstudier. Han valde Singapore eftersom han ville plugga i en stor stad och på ett universitet som har hög rankning.

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– Det kändes som en bra möjlighet att få åka till en annan världsdel, resa runt och lära känna nytt folk samtidigt som man utför sina studier.

Kollage med fem bilder. Bild 1: En ung man klädd i keps, solglasögon och kortärmad skjorta står vid ett stålstaket och har en stadssilhuett bakom sig. Bild 2: Höga cylinderformade byggnader i etage, med gröna växter på taket, sträcker sig mot himlen. I förgrunden syns en vägkorsning. Bild 3: Vatten i förgrunden som kantas av skyskrapor. Bild 4: Porträtt av en glad ung man som sitter i en soffa framför ett fönster med neddragna persienner i trä. Bild 5: Ung man klädd i träningskläder står mellan två bänkrader av gula stolar. I förgrunden syns två tennisracketar och två tennisbollar. Foto.

”Överlag är tempot mycket högre och kurserna är generellt svårare än i Sverige”, berättar Daniel Sandin om studierna i Singapore.

Varför valde du just Singapore?

– Singapore är en stor och häftig stad som geografiskt sett har bra förbindelser runt om i Asien. Universitetet ligger högt upp på världsrankningen vilket också märktes under kurserna.

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– Vi tentade av alla kurser i slutet av terminen. Presentationer och mindre tentor förekommer under terminen. Överlag är tempot mycket högre och kurserna är generellt svårare än i Sverige.

Vilka kurser läste du?

– Business operations and processes, Energy resources management, Air quality management, Sustainability seeing through the haze, Ethics and moral reasoning och Tennis.

”På campus finns butiker, barer, gym, flera tennisbanor, basketplaner, pooler, löparbana, fotbollsplan med mera. Allt är i toppskick och gratis att boka.”

Hur var studentlivet där du studerade?

– Jag valde att bo på campus där cirka 15 000 studenter bor. Det är möjligt att välja om man vill bo själv eller dela med en roomie. På campus finns butiker, barer, gym, flera tennisbanor, basketplaner, pooler, löparbana, fotbollsplan med mera. Allt är i toppskick och gratis att boka. Man lagar aldrig mat själv på campus. Det finns matsalar överallt på skolan där maten kostar mellan 15 och 50 kronor per portion. Under studietiden reste jag till Malaysia, Bali, Thailand, Filippinerna och Vietnam. Schemat är beroende av vilka kurser och index man läser. Det bestämmer man under de två första veckorna i skolan. Jag valde bort index som låg på måndagar och fredagar så att jag alltid hade en långhelg om jag ville resa bort. Detta medförde dock att jag hade föreläsningar från klockan 8 till 20. Men det är viktigt att man planerar detta väl efter de prioriteringar man har.

Har du något tips till andra studenter som funderar på att åka utomlands och studera?

– Åk bara.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt