Sök

Singapore: Elina Berglund

Elina Berglund på Civilekonomprogrammet bestämde sig redan sin första dag på Högskolan att hon skulle åka till Singapore på utbyte. Hon visste att Singapore hade bra skolor och tillbringade en termin på Nanyang Technological University.

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– Jag har sedan många år tillbaka drömt om att studera utomlands då jag såg det som en spännande möjlighet till att utmana mig själv och förbättra mina språkkunskaper. Jag älskar även att resa, upptäcka nya platser och lära känna nya personer, vilket var precis vad jag fick göra under min utlandstermin.

Kollage med fyra bilder. Bild 1: En glad ung kvinna med mörkt hår och iklädd en mellanlång kjol står vid sidan av en stor skylt med texten Nanyang Technological University. Bild 2: En palmkantad gångväg i sten som leder fram till flera höga skyskrapor. Bild 3: En kvinna som tittar ned i sin mobiltelefon går över en bro över en fontän vid en svängd byggnad helt klädd i glas. Bild 4: Höga cylinderformade byggnader i etage, med gröna växter på taket, sträcker sig mot himlen. I förgrunden syns en vägkorsning. Foto.

Elina Berglund är väldigt nöjd med sin utlandstermin. ”Den har gjort mig både modigare och starkare efter alla utmaningar jag vågat har ta mig an längs vägen. Och det viktigaste av allt, den har gett mig nya vänskaper och minnen som jag bär med mig resten av livet!”

Varför valde du just Singapore?

– Sedan första dagen jag började studera på Högskolan har Singapore varit mitt mål. Jag ville åka till ett land som erbjöd en bra skola, en stad som aldrig sover och en kultur som skiljer sig från den vi har hemma. Det var även viktigt för mig att åka till ett engelskspråkigt land som gav goda möjligheter till att resa på fritiden. För kortare resor under terminen är Singapore en utmärkt utgångspunkt!

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– Den största skillnaden mellan Sverige och Singapore är betygssystemet. I Singapore använder de sig av en kurva som innebär att studenterna konkurrerar om betygen. Närvaron är även viktig och utgör en procentuell del av slutbetyget. Undervisningen skiljer sig även från den svenska då den till stor del påminner om undervisningen som sker på gymnasiet.

Vilka kurser läste du?

– Jag läste fem kurser på Nanyang Business School: Digital Marketing, Social Marketing, Marketing Health, Leadership in the 21st Century och Italian Language level 1.

”Som student här blir du väl omhändertagen, vilket gör att du snabbt känner dig som en del av det vardagliga livet och allt det har att erbjuda i Singapore.”

Hur var studentlivet i Singapore?

– Jag valde att bo i ett community med fem andra svenska studenter en bra bit utanför campus vilket gjorde vi levde ett lite annorlunda studentliv jämfört med dem som bodde på campus. Det är en hög nivå på studierna i Singapore, vilket resulterade i många timmar i skolans bibliotek, men det fanns även gott om tid till att medverka på flera av de event som anordnades för studenter både på och utanför campus, ofta till rabatterade priser. Singapore är en stad med hög puls, vilket gör att det alltid finns saker att hitta på. Som student blir du väl omhändertagen, vilket gör att du snabbt känner dig som en del av det vardagliga livet och allt det har att erbjuda i Singapore.

Har du något tips till andra studenter som funderar på att åka utomlands och studera?

– Ta chansen! Jag förstår att det kan kännas skrämmande att åka iväg och att det finns mycket som skapar oro, men hur vi än vrider och vänder på det det kommer det att vara värt det. Min utlandstermin har gett mig så otroligt mycket. Den har gjort mig både modigare och starkare efter alla utmaningar jag vågat har ta mig an längs vägen. Och det viktigaste av allt, den har gett mig nya vänskaper och minnen som jag bär med mig resten av livet!

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt