Sök

Sydkorea: Lovisa Brenne

Lovisa Brenne, på Utvecklingsingenjörsprogrammet, hade alltid velat uppleva Sydkorea. Hon tog därför chansen att åka iväg för utlandsstudier i landet. På plats studerade hon vid Hanyang University.

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– För att jag ville plugga i Korea.

Ett kollage med fem bilder. Bild 1. En kvinna sitter vid ett restaurangbord med en stekpanna med mat i samt en tallrik med sallad i framför sig på bordet. Bild 2. Uppifrån en höjd syns ett grönt och lummigt landskap vid kusten. Bild 3. En kvinna står på en höjd och ser ut över vattnet i en bukt. På andra sidan bukten syns ett bergigt landskap. Bild 4. En stadsmiljö vid foten av ett berg. På bilden syns hus och en gata som går upp mot en lummig bergstopp. Bild 5. En kvinna med en blåaktig, yvig kjol står i en korridor i en tempelbyggnad. Båda sidor om korridoren har pelare.

Lovisa Brenne ville uppleva landet Sydkorea och spenderade en del av hennes studietid i landet. Bild: Privat.

Varför valde du just Sydkorea?

– Jag har alltid velat åka till Korea och har även förhoppningar om att kunna jobba där i framtiden eller i samband med landet.

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– I hur allt är betygsatt. Attendence är betygsatt, Participent är betygsatt. Sedan är allt kombinerat till ditt betyg. Presentationer, som elever gör, utgörs ofta av att eleverna läser allt direkt från deras papper.

Vilka kurser läste du?

– Marketing management, Strategic Management, Organization Management, Consumer behavior, koreanska.

”Hitta ett land du vill utforska/tror att du kommer att trivas i och åk dit.”

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt