Sök

USA: Emelie Claudén

Emelie Claudén på Civilekonomprogrammet visste redan innan hon sökte sin utbildning att hon ville studera utomlands och valde därför Högskolan i Halmstad tack vare att den möjligheten finns här. Emelie Claudén åkte till USA och Troy University för att hon ville förbättra sin engelska och prova på det amerikanska collegelivet.

Varför valde du att åka på utlandsstudier?

– När jag sökte utbildningar var ett av kraven att skolan jag tänkte plugga på skulle erbjuda utlandsstudier, vilket Halmstad gjorde. Därför visste jag redan från början att detta var något jag ville, för är det något jag älskar är det att träffa nya människor och få utmana mig själv. Dessutom är det en oerhörd erfarenhet som ser bra ut på mitt cv!

En glad, ung kvinna med brunt långt hår sitter vid kanten av en fontän framför en tegelbyggnad. Foto.

Emelie Claudén var på utbyte i USA och tycker att utbildningen där var mycket enklare än hemma i Sverige. Bild: Privat

Varför valde du just USA?

– USA är ett av mina favoritländer och jag ville prova på det amerikanska collegelivet. Dessutom är det engelskspråkigt land, och att förbättra min engelska var ett av målen.

Hur skilde sig undervisningen från Sverige?

– Utbildningen måste jag ändå säga var väldigt mycket enklare än här hemma. Bland annat bestod samtliga tentor av flervalsfrågor och man tentade av kapitel, det vill säga det kändes lite som att gå på gymnasiet igen. Det bästa med utbildningen var att lärarna visade väldigt mycket engagemang och intresse.

Vilka kurser läste du?

– Jag läser strategisk ledning som inriktning i min utbildning, men jag ville få lite variation i USA så jag valde två marknadsföringskurser, en psykologikurs, men även en ledarskapskurs.

”Att studera utomlands är ett av de bästa besluten jag har tagit och det är något jag kommer att ha med mig hela livet.”

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt