Sök Stäng

En hållbarhetsvecka med aktiviteter på campus

Mellan den 22 och 25 mars är det dags för Högskolans hållbarhetsvecka. Under veckan kommer du kunna delta i en rad aktiviteter med fokus på hållbarhetsfrågor med allt från intressanta föreläsningar till klädbytardagar. Läs mer om vad du kan göra under veckan nedan och håll även gärna koll i studentkalendern.

Vi ser fram emot en vecka med många roliga aktiviteter med fokus på ekologisk-, ekonomisk- och social hållbarhet. Detta är viktiga frågor inför framtiden och vi vill visa hur hållbarhet har en plats inom många skilda områden.

Amanda Johansson, hälsovägledare

Tisdag

Studenthälsan på campus

Medarbetare från Studenthälsan finns på plats i hus S under dagen. Ta en kaffe och umgås en stund.

SPELoMAT

Spela spel och ät något gott för endast 50 kronor mellan 15.00 och 18.00 när Studenthälsan och Café Mangold anordnar SPELoMAT. Du är givetvis välkommen att enbart spela spel om du vill. Hoppas att vi ses där!

Onsdag

Föreläsning – Portionen Under Tian

Häng med på denna digitala liveföreläsning och låt dig inspireras till att laga mat som är bra för dig, din plånbok och planeten med Hanna Olvenmark som driver Portionen under tian.

Under föreläsningen får du ta del av bakgrunden till Portionen under tian, vad de gör och varför. Du får med dig konkreta tips och verktyg till hur du kan äta och leva mer cheap oavsett om din ingång är att äta mer hälsosamt, dra ner på dina matkostnader eller att leva ett liv som inte tär lika mycket på våra gemensamma planetära resurser. Att leva snålt, eller sparsamt, behöver verkligen inte vara en uppoffring utan tvärt om, vara riktigt gott.

Häng med på bio

Studenthälsan tillsammans med Halmstad Studentkår arrangerar konceptet Häng med! Ett koncept för att knyta an studenter med varandra, studenter med staden och aktiviteter med studenter. Den här gången går vi på bio och ser Dolittle.

Klädbytardag

Trött på dina kläder? Vill du minska din konsumtion av nyproducerade kläder? Byt några plagg under klädbytardagarna som anordnas på campus av Studentkåren och Klimatstudenterna.

Publicerad

kontakt

Dela

Kontakt