Sök

Wälkomstspelen kickstartade studierna för Högskolans nya studenter

Den nya terminen på Högskolan i Halmstad har precis börjat. I förra veckan välkomnades alla nya studenter med några aktiva dagar när det var dags för vårnollningen Wälkomstspelen.

Wälkomstspelen ordnades av Halmstad Studentkår för att ge Högskolans nya studenter en bra och rolig start på studierna. Under några dagar fick deltagarna chansen att upptäcka campus, ha kul tillsammans och träffa nya vänner inför studietiden.

Mässa och femkamp på campus

Välkomstdagarna inleddes med en mässa i Högskolehallen på torsdagen, där studenterna fick möta och bekanta sig med olika aktörer från Högskolan och Halmstad. På plats var bland andra kårorgan, programföreningar, studiestödsfunktioner inom Högskolan och kulturhuset Nolltrefem. På agendan stod också lekar och tävlingar av olika slag.

Fredagen ägnades åt en femkamp med allt från kubbspel till spökboll.

– Jag tycker att det har varit väldigt lyckat. Deltagarna verkar tycka att det är kul. Vårnollningen har tidigare varit liten. Nu har vi jobbat med att hitta ett nytt koncept, det verkar bra. Fördelarna är att man får träffa nya människor, lära känna sina kurskamrater och få en introduktion till studentlivet, samt få en positiv första inblick i Halmstad och livet här, förklarade Jonathan Jaginder, Halmstad Studentkårs vice ordförande med studiesocialt ansvar.

En grupp unga människor i en idrottshall leker en lek där de kastar mjuka gula bollar på varandra. I fokus är två kvinnor som kastar bollar. Foto.

En av fredagens grenar i Wälkomstspelen i Högskolehallen var leken spökboll.

”Man kommer in i studierna på ett annat sätt”

Två av de studenter som deltog i Wälkomstspelen var Maja Elofsson och Erica Svantesson, som båda är nya studenter på Sjuksköterskeprogrammet.

– Jag är här för att lära känna folk från olika program, och också komma närmare mina kursare. Genom det här kommer man in i studierna på ett annat sätt. Man får mer studiemotivation och känner att det blir som en belöning där man kan motivera varandra till studierna, sade Maja Elofsson.

Erica Svantesson deltog för att få en bild av studentlivet och de aktiviteter som erbjuds studenterna vid Högskolan.

– Jag har hört sedan tidigare att Halmstad har ett bra studentliv, konstaterade Erica Svantesson.

Två unga kvinnor sitter på golvet och ritar på, och klipper i, pappkartong. Kvinnan till vänster i bilden har en krona gjord i kartong på huvudet. Foto.

Wälkomstspelen hade medeltidstema. Här tillverkar Maja Elofsson och Erica Svantesson en rustning i kartong som användes till ett tornerspel med mjuka sköldar och lansar.

Även Martijn Boegheim, som är utbytesstudent från Nederländerna och spenderar vårterminen på Högskolan, var nöjd med Wälkomstspelen.

– Jag förväntade mig inte att Högskolan skulle ha något som det här. Det är kul. Det blir lättare att lära känna nya människor och det är roligt, sade Martijn Boegheim.

En kvinna och en man sitter på en gymnastikbock i en idrottshall och slår mot varandra med mjuka kuddar. Mannen till höger i bilden har ett stort leende. Foto.

Under fredagens aktiviteter, som hölls i Högskolehallen, hade studenterna en femkamp där de var indelade i åtta lag. Här är Martijn Boegheim i full gång med en av grenarna, leken Slaxmålet.

Publicerad

kontakt

Dela

Kontakt