Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Praktik utomlands

Varför inte passa på att skaffa lite internationell erfarenhet under praktiken?

Beroende på vilken utbildning du har valt är det olika svårt att hitta en bra praktikplats, och att finansiera den. Ingår inte en praktik i utbildningen får du förmodligen ta ett studieuppehåll.

Arbetstillstånd och försäkring

Om din praktik inte är en del i ett utbytesprogram eller avtal måste du ha arbetstillstånd. Glöm heller inte att ta reda på om du behöver en så kallad ansvarsförsäkring om något, mot förmodan, skulle gå snett.

Sök stipendier för din praktik

Praktik ingår även i Erasmus-programmet. Det innebär att du som student kan söka stipendium för praktik.

För att få ersättning inom Erasmus måste studenten kunna tillgodoräkna sig studieperioden utomlands eller kunna få praktiken erkänd av hemlärosätet.

Sista ansökningsdag för dig som vill söka stipendium för höstterminen är 15 juni och för vårterminen är sista ansökningsdag 1 december.

Praktikmöjligheter

Nu finns även praktikmöjligheterna samlade på Universitets- och högskolerådets webbplats för Erasmuslänk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2018-09-25